Robert Half blog

Vaardigheden zijn belangrijk, maar waarden vormen de echte drijfveer achter carrièrebeslissingen

Executive profielen moeten over een waaier aan vaardigheden en ervaring beschikken. Maar ook hun waarden kunnen een grote invloed hebben op de loop van hun carrière. Veronique Elskens, Managing Director bij de Executive Search Practice van Robert Half, gaat na waarom waarden zo cruciaal zijn – en waarom we er meer aandacht aan moeten besteden.

Zo gebruik je jouw bedrijfscultuur om personeel te behouden

Veel werknemers vertrekken omdat het beeld dat hen aan het begin van hun baan werd voorgespiegeld, al snel weer inzakt. Voorkom dit door je bedrijfscultuur te blijven bevorderen onder je werknemers, aan de hand van deze tips.

Hoe belangrijk zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Secundaire arbeidsvoorwaarden vormen een belangrijk onderdeel van je contract. Het is dus slim om deze niet zomaar te accepteren als je ergens aan de slag gaat. We vertellen je wat de meest voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden je nu écht opleveren en op welke valkuilen je moet letten.

Elf vragen voor een referentiecheck

In

Je hebt een sollicitant die een referentie heeft doorgegeven, en je wilt die graag checken. Welke vragen stel je dan aan de persoon aan de andere kant van de lijn om een compleet beeld van de kandidaat te krijgen? Wij zetten ze hier op een rijtje.