Robert Half blog

Hoe ga je ermee om als een medewerker een tegenvoorstel ontvangt?

Stel: een medewerker wil de organisatie verlaten en geeft aan dat hij of zij een voorstel heeft gehad van een ander bedrijf. Doe je dan een tegenvoorstel of leg je zich erbij neer dat hij/zij binnenkort weggaat? Hoe weet je of de medewerker de waarheid spreekt en geen ‘blufpoker’ speelt om zo loonsverhoging te krijgen?

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: wat nu?

Wat als je een nieuwe baan hebt gevonden, een interessant salarisvoorstel krijgt, je overweegt deze te aanvaarden en je huidige werkgever vervolgens een tegenvoorstel doet? Ga je hierop in? Of blijf je bij je besluit om van baan te veranderen? Counter offers zijn, vooral binnen de huidige, krappe arbeidsmarkt, aan hun opmars bezig om personeel te behouden. Maar, hoe ga je hier als werknemer het beste mee om?

Wat betekent de CSRD voor uw bedrijf?

In de strijd tegen de klimaatverandering is een cruciale rol weggelegd voor bedrijven: zij kunnen op grote schaal impact teweegbrengen. Om de inspanningen op het vlak van duurzaamheid ook voor externen kenbaar en transparant te maken, treedt vanaf 2024 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in werking. Wat betekent de CSRD voor uw bedrijf en welke stappen moet u nemen?

8 uitdagingen voor HR-managers

Door de enorme transformaties die bedrijven de afgelopen jaren ondergaan hebben, worden HR-managers geconfronteerd met nieuwe manieren van werken en de daarbij horende uitdagingen. De rol van de HR-manager is divers en blijft veranderen: van aanwervingen, de bedrijfscultuur en welzijn op het werk tot het uitstippelen van het hr-beleid (in lijn met de wetgeving) en het updaten van processen.