Robert Half blog

Hoe ga je aan de slag in de techsector?

De techsector is afwisselend, uitdagend en biedt veel kansen voor starters. Mark Bennett, Associate Director bij Robert Half Australië, en Christian Schmitz, Head of Technology bij Robert Half Duitsland, leggen uit hoe je zonder gespecialiseerde vaardigheden aan de slag kunt in de techsector.

Spontaan solliciteren: hoe pak je dat aan?

Wil je dolgraag bij een bepaald bedrijf werken, maar hebben ze geen vacatures openstaan die aansluiten bij jouw kennis en expertise? Dan kan je (lang) wachten op de juiste functie of de stoute schoenen aantrekken en gewoon spontaan solliciteren. Dat kost misschien wat tijd en energie, maar het kan je wel je droombaan opleveren. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ zetten we enkele tips op een rij om alsnog een baan binnen te slepen.

Hoe beoordeel je de IT-skills van kandidaten?

In

Hoe kunnen bedrijven de IT-skills van kandidaten beoordelen? Nathan Wawruck, Vice President bij Robert Half Canada, is van mening dat het rekruteringsproces uit vier essentiële stappen bestaat.

Hoe ga je een hoog verloop van leidinggevenden tegen?

Spanningen tussen niet-uitvoerende en uitvoerende bestuursleden zorgen ervoor dat mensen een bedrijf verlaten. Fabrice Coudray en Florian Kreuzwirth, Managing Directors bij Robert Half Executive Search, leggen uit hoe je een hoog verloop van leidinggevenden voorkomt, en wat we kunnen leren van het conflict tussen Sam Altman en Open AI.

Wat is ESG en waarom is het belangrijk voor CEO's?

Bedrijven moeten zich aanpassen aan de toenemende milieuregelgeving. Wie dat niet doet, wordt argwanend bekeken door investeerders en klanten. Charlie Grubb en Stephen Mill, Managing Directors bij Robert Half Executive Search, leggen uit wat ESG is, waarom het belangrijk is voor CEO's in de context van digitale transformaties, en waar je de juiste experts vindt.