Robert Half blog

Hoe zorg je dat je de beste werkstudenten in dienst neemt?

In

Werkstudenten zijn flexibel, kostenefficiënt én een goede investering voor later als ze een goede band met je bedrijf op kunnen bouwen. Maar hoe vind je de juiste werkstudent-match en zorg je er ook nog eens voor dat hij of zij blijft plakken? Lees er alles over in deze blog.

Vakantiewerk tijdens de zomer: zó scoor je de beste bijbaan

Met een bijbaan die perfect aansluit op je studie ben je later bij je verdere sollicitaties in het voordeel. Hoe en waar vind je zulk werk in je studententijd? Lees er alles over in deze blog.

Durf in te zetten op je mad skills

In

Het verschil tussen hard en soft skills is al lang geen geheim meer, maar tegenwoordig staan ook 'mad skills' hoger op het verlanglijstje van recruiters en bedrijfsleiders. Wat maakt die vaardigheden echter anders dan de klassieke soft skills? En hoe kan je ze inzetten wanneer je solliciteert? 

Conflict met je manager? 3 don’ts – en een do

Elke beslissing kan impact hebben op je collega’s én op de organisatie. Het kan dus bijna niet anders, of er gaat af en toe een conflict met je leidinggevende, manager of baas mee gepaard. Betekent zo’n meningsverschil het einde van je carrière? Allesbehalve. Als je het goed doet, kan een conflict met je manager je loopbaan juist een boost geven. Maar er zijn wel dingen die je in zo’n conflict vooral juist níet moet doen.