Of je nu personeel wilt werven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die je nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente secundaire arbeidsvoorwaarden tot recruitmenttrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in jouw sector?

In de Salarisgids vind je wat het marktconform salaris is van de honderd meest gangbare functies binnen finance en accounting en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Ontdek de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste recruitmenttrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering, en hoe je je hierop voorbereidt.

chart icon
Lees meer over veelgevraagde vaardigheden

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we een overzicht van de skills waar de meest gewilde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve je voornaam in te vullen.
Gelieve je achternaam in te vullen.
Gelieve je e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve je bedrijf in te vullen.
Gelieve je telefoonnummer in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve je huidige functie in te vullen.
Gelieve je telefoonnummer in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Lees en aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Secundaire arbeidsvoorwaarden, incentives en extraatjes: wat zijn ze waard?

Het standaardsalaris wordt steeds vaker uitgebreid met secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een telefoon of laptop van de zaak, een sportabonnement of een leaseauto. Incentives en extraatjes, zoals flexibel werken, winnen ook aan populariteit en wegen vaak zwaarder dan het brutoloon alleen.

De vraag naar professionals met specifieke kennis is duidelijk groter dan het aanbod. Bedrijven hebben te maken met felle concurrentie: het wordt steeds moeilijker talent te vinden. Kortom, de kandidaat is aan zet en werkgevers moeten alles uit de kast halen.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Nederland

Hoe komen we aan de data in de Salarisgids?

De waardevolle informatie in onze Salarisgids verzamelden we via een onafhankelijke enquête onder 200 Nederlandse CFO's en 300 Nederlandse senior managers met wervingsbevoegdheid.

Verder is het onderzoek ook gebaseerd op lokale inzichten van onze consultants en managers en duizenden ingevulde vacatures en sollicitatiegesprekken via onze kantoren.