Salarisgids 2019

Alles over hoeveel je verdient of betaalt

Wil je je huidige en toekomstige medewerkers een marktconform salaris bieden of zelf inzicht krijgen in wat een gangbaar salaris is voor jouw functie? De Robert Half Salarisgids bevat alles wat je nodig hebt om goed geïnformeerd een stap te zetten. Van loonschalen per functie en de meest recente secundaire arbeidsvoorwaarden tot arbeidsmarkttrends.

Of je nu werkzaam bent in finance & accounting of administratieve ondersteuning, met de Robert Half Salarisgids 2019 op zak:

 • ontdek je wat een baan echt waard is
 • kom je meer te weten over de secundaire arbeidsvoorwaarden
 • krijg je inzicht in de laatste trends in jouw sector
 • ontdek je de topfuncties en belangrijkste vaardigheden
 • Ontdek wat een baan echt waard is
 • Kom meer te weten over de secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Krijg inzicht in de laatste trends in jouw sector
 • Ontdek de topfuncties en belangrijkste vaardigheden

Stuur me de Salarisgids

Gelieve je voornaam in te vullen.

Gelieve je achternaam in te vullen.

Gelieve je e-mail in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.

Gelieve de gezochte functie in te vullen.

Gelieve je telefoonnummer in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor in te vullen.

Gelieve je functie in te vullen.
Gelieve je telefoonnummer in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor in te vullen.

Lees en aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Alle data in de gids komt uit onze workplace survey, een onafhankelijk onderzoek dat we jaarlijks houden onder tweehonderd Nederlandse CFO’s, driehonderd Nederlandse senior managers met wervingsbevoegdheid en meer dan 23.000 medewerkers wereldwijd, waaronder 1.000 Nederlanders.

Secundaire arbeidsvoorwaarden, incentives en extra’s: wat zijn de verschillen?

Alle professionals verwachten een salaris te krijgen dat in lijn ligt met wat andere bedrijven aanbieden. Ze willen echter ook de keuze hebben tussen competitieve secundaire arbeidsvoorwaarden, incentives en extra’s. Alleen: wat zijn precies de verschillen?

 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn alle vormen van compensatie in natura die een werkgever niet rechtstreeks betaalt en niet prestatiegebonden zijn. Denk aan vakantiegeld en een pensioenopbouw.
 • Met incentives zoals een bonus of een prijs beloont en stimuleert de werkgever uitzonderlijke prestaties van de werknemer. Het zijn geen verworven rechten, maar ze zijn wel prestatiegebonden.
 • Extra’s – ook wel: perks – zijn privileges die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen, bovenop de secundaire arbeidsvoorwaarden en incentives. Veel voorkomende zijn bijvoorbeeld fitnessabonnementen of gratis maaltijden.

Hoe je onze salaristabellen moet lezen

Om je te helpen het salarisniveau voor nieuw personeel te bepalen in finance en accounting en administratieve ondersteuning, bespreken we nog even kort onderstaande percentielschalen.

De gegevens in onze salaristabellen vertegenwoordigen het nationale gemiddelde. Pas de gegevens in de tabellen dus aan jouw markt aan.

25e

Voor kandidaten in volle ontwikkeling, voor wie de functie – in een markt met relatief weinig strijd om talent – nieuw is.

50e

Voor kandidaten met een gemiddelde ervaring en voldoende vaardigheden voor de baan. Dit geldt voor een gemiddeld complexe functie of in een markt met een matige strijd om talent.

75e

Voor kandidaten met sterke vaardigheden en bovengemiddelde ervaring, mogelijk met gespecialiseerde kwalificaties. De functie is redelijk complex of bevindt zich in een markt met een hevige strijd om talent.

95e

Voor kandidaten met veel relevante ervaring en gespecialiseerde kwalificaties. De functie kan erg complex zijn of bevindt zich in een markt waar de strijd om talent zeer hevig is.

Lees meer op onze blog