Werving

Tijdelijke medewerkers voor het einde van het jaar: dit zijn de opties

In

Het einde van het jaar nadert snel en dat kan door de vakanties en de afsluiting van het boekjaar voor veel bedrijven extra workload met zich mee brengen. Op zo’n piekmoment kom je misschien wel handen te kort en heb je nood aan tijdelijke ondersteuning van je team. Tijdelijke werkkrachten kunnen je onderneming de ademruimte geven die je nodig hebt.

Elf vragen voor een referentiecheck

In

Je hebt een sollicitant die een referentie heeft doorgegeven, en je wilt die graag checken. Welke vragen stel je dan aan de persoon aan de andere kant van de lijn om een compleet beeld van de kandidaat te krijgen? Wij zetten ze hier op een rijtje.

 

Hoe beoordeel je de vaardigheden van IT-kandidaten?

In

De juiste IT’ers met de juiste skills aannemen is essentieel voor je organisatie, maar hoe weet je of een IT-sollicitant precies bij jouw bedrijf past? Deze technieken kan je toepassen tijdens het sollicitatieproces.

Hoe zorg je dat je de beste werkstudenten in dienst neemt?

In

Werkstudenten zijn flexibel, kostenefficiënt én een goede investering voor later als ze een goede band met je bedrijf op kunnen bouwen. Maar hoe vind je de juiste werkstudent-match en zorg je er ook nog eens voor dat hij of zij blijft plakken? Lees er alles over in deze blog.

Hoe trek je meer vrouwen aan in de IT-sector?

In

IT-jobs liggen voor het rapen en bieden heel wat opleidings-, leiderschaps- en carrièrekansen. Toch blijft de techsector vooral een mannenwereld. Sylvia Blockx, Nicole Gorton en Dee Robertson van Robert Half leggen uit waarom meer vrouwen in IT-functies een goede zaak zou zijn, zowel voor de bedrijven als voor de kandidates.