Loopbaan

13 veelgestelde vragen over de dertiende maand

De dertiende maand is een bekend begrip – maar hoeveel ga je er nu echt op vooruit als de dertiende maand in je contract staat? En wanneer krijg je hem? En is het wel zo mooi als het klinkt? Op deze vragen en meer vind je hier de antwoorden.

Hoe weiger je een te laag salarisvoorstel?

Als je een salaris krijgt aangeboden dat lager is dan je verwachtingen, is dat natuurlijk teleurstellend. Wil je dit afwijzen, dan is het echter belangrijk dat je het op een professionele en positieve manier doet. Waarom, dat lees je hier.

 

Vaardigheden zijn belangrijk, maar waarden vormen de echte drijfveer achter carrièrebeslissingen

Executive profielen moeten over een waaier aan vaardigheden en ervaring beschikken. Maar ook hun waarden kunnen een grote invloed hebben op de loop van hun carrière. Veronique Elskens, Managing Director bij de Executive Search Practice van Robert Half, gaat na waarom waarden zo cruciaal zijn – en waarom we er meer aandacht aan moeten besteden.

Hoe belangrijk zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Secundaire arbeidsvoorwaarden vormen een belangrijk onderdeel van je contract. Het is dus slim om deze niet zomaar te accepteren als je ergens aan de slag gaat. We vertellen je wat de meest voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden je nu écht opleveren en op welke valkuilen je moet letten.