Loopbaan

Vakantiewerk tijdens de zomer: zó scoor je de beste bijbaan

Met een bijbaan die perfect aansluit op je studie ben je later bij je verdere sollicitaties in het voordeel. Hoe en waar vind je zulk werk in je studententijd? Lees er alles over in deze blog.

Conflict met je manager? 3 don’ts – en een do

Elke beslissing kan impact hebben op je collega’s én op de organisatie. Het kan dus bijna niet anders, of er gaat af en toe een conflict met je leidinggevende, manager of baas mee gepaard. Betekent zo’n meningsverschil het einde van je carrière? Allesbehalve. Als je het goed doet, kan een conflict met je manager je loopbaan juist een boost geven. Maar er zijn wel dingen die je in zo’n conflict vooral juist níet moet doen.

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: wat nu?

Wat als je een nieuwe baan hebt gevonden, een interessant salarisvoorstel krijgt, je overweegt deze te aanvaarden en je huidige werkgever vervolgens een tegenvoorstel doet? Ga je hierop in? Of blijf je bij je besluit om van baan te veranderen? Counter offers zijn, vooral binnen de huidige, krappe arbeidsmarkt, aan hun opmars bezig om personeel te behouden. Maar, hoe ga je hier als werknemer het beste mee om?

8 uitdagingen voor HR-managers

Door de enorme transformaties die bedrijven de afgelopen jaren ondergaan hebben, worden HR-managers geconfronteerd met nieuwe manieren van werken en de daarbij horende uitdagingen. De rol van de HR-manager is divers en blijft veranderen: van aanwervingen, de bedrijfscultuur en welzijn op het werk tot het uitstippelen van het hr-beleid (in lijn met de wetgeving) en het updaten van processen.

Spontaan solliciteren: hoe pak je dat aan?

Wil je dolgraag bij een bepaald bedrijf werken, maar hebben ze geen vacatures openstaan die aansluiten bij jouw kennis en expertise? Dan kan je (lang) wachten op de juiste functie of de stoute schoenen aantrekken en gewoon spontaan solliciteren. Dat kost misschien wat tijd en energie, maar het kan je wel je droombaan opleveren. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ zetten we enkele tips op een rij om alsnog een baan binnen te slepen.