Loopbaan

Dit doet een accountant: werkzaamheden, opleiding en salaris

Lijkt een baan als accountant jou wel wat, maar weet je nog niet zo goed wat een accountant precies doet, welke opleiding je ervoor moet volgen en hoeveel je uiteindelijk kan verdienen? Je leest het hier allemaal.

Emotionele Intelligentie: de sleutel tot een succesvolle loopbaan

Wat is emotionele intelligentie (EI) nu precies? En waarom helpt het jou bij het solliciteren of om nieuwe kansen te ontwikkelen op werk? We vertellen je precies waarom EI onmisbaar is voor jouw carrièregroei.

Een nieuwe baan: wat is het marktconform loon en hoe onderhandel je over je salaris?

Grote kans dat je ze in bijna elke vacature wel tegenkomt: termen als ‘marktconform salaris’, ‘competitief loon’ of ‘fijne vergoeding’. De laatste term is natuurlijk al helemaal vaag, maar ook de eerste twee roepen vragen op. Een inkomen dat min of meer gelijk is aan wat andere Nederlanders in die functie verdienen, dat is wat het woord marktconform omschrijft. Maar hoe weet je wat een gemiddeld inkomen is voor de functie die je beoogt? En, als je dit te laag vindt, hoe kan je dan het beste onderhandelen?

Vakantiewerk tijdens de zomer: zó scoor je de beste bijbaan

Met een bijbaan die perfect aansluit op je studie ben je later bij je verdere sollicitaties in het voordeel. Hoe en waar vind je zulk werk in je studententijd? Lees er alles over in deze blog.