Loopbaan

Hoe ga je aan de slag in de techsector?

De techsector is afwisselend, uitdagend en biedt veel kansen voor starters. Mark Bennett, Associate Director bij Robert Half Australië, en Christian Schmitz, Head of Technology bij Robert Half Duitsland, leggen uit hoe je zonder gespecialiseerde vaardigheden aan de slag kunt in de techsector.

Spontaan solliciteren: hoe pak je dat aan?

Wil je dolgraag bij een bepaald bedrijf werken, maar hebben ze geen vacatures openstaan die aansluiten bij jouw kennis en expertise? Dan kan je (lang) wachten op de juiste functie of de stoute schoenen aantrekken en gewoon spontaan solliciteren. Dat kost misschien wat tijd en energie, maar het kan je wel je droombaan opleveren. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ zetten we enkele tips op een rij om alsnog een baan binnen te slepen.

Vijf functies die ontstaan zijn door AI

Generatieve artificiële intelligentie creëert in een razend tempo nieuwe banen en heeft impact op bestaande functies. Sebastian Mayer en Kentaro Ellert van Protiviti gaan samen met Christian Schmitz van Robert Half dieper in op vijf functies die AI heeft gecreëerd en beïnvloed.

Vakantiewerk tijdens de zomer: zó scoor je de beste bijbaan

Met een bijbaan die perfect aansluit op je studie ben je later bij je verdere sollicitaties in het voordeel. Hoe en waar vind je zulk werk in je studententijd? Lees er alles over in deze blog.