Salary and Hiring Trends

Pas afgestudeerden aannemen: do’s en don’ts

In

Bij het aannemen van pas afgestudeerden kan je uiteraard niet afgaan op vorige werkervaringen. Waar let je dan wel op voor je hen in dienst neemt?

3 redenen waarom werven in de zomer een goed idee is

In

De zomer is de ideale periode om recruitment een tandje bij te zetten. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend zinvol is om tijdens de zomer te werven. Wij vertellen je waarom.

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: wat nu?

Wat als je een nieuwe baan hebt gevonden, een interessant salarisvoorstel krijgt, je overweegt deze te aanvaarden en je huidige werkgever vervolgens een tegenvoorstel doet? Ga je hierop in? Of blijf je bij je besluit om van baan te veranderen? Counter offers zijn, vooral binnen de huidige, krappe arbeidsmarkt, aan hun opmars bezig om personeel te behouden. Maar, hoe ga je hier als werknemer het beste mee om?

Hoe ga je ermee om als een medewerker een tegenvoorstel ontvangt?

Stel: een medewerker wil de organisatie verlaten en geeft aan dat hij of zij een voorstel heeft gehad van een ander bedrijf. Doe je dan een tegenvoorstel of leg je zich erbij neer dat hij/zij binnenkort weggaat? Hoe weet je of de medewerker de waarheid spreekt en geen ‘blufpoker’ speelt om zo loonsverhoging te krijgen?

5 redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment

Of je nu net je loopbaan begint of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, werken in de rekruteringswereld kan een boeiende carrièrekeuze zijn. Door op zoek te gaan naar de juiste kandidaat voor een bepaalde functie, speel je als recruiter een cruciale rol in het succes van bedrijven én maak je het verschil op professioneel vlak voor je kandidaten. Robert Half geeft je 5 goede redenen om te kiezen voor een baan als recruiter.

Ontdek de trends in administratie, HR en customer support voor 2024

Administratieve, HR en customer support professionals zijn de onmisbare pilaren van moderne bedrijven. Hun rol is in de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd en hun takenpakket is gevarieerder dan ooit. De vraag naar deze vaardige medewerkers blijft onverminderd groot. Met de markt die nog altijd optimaal in beweging is, is het voor werkgevers anno 2024 belangrijker dan ooit om talent aan te trekken en te behouden. Deze trends in administratie, HR en office support komen naar voren in het onderzoek voor de Salarisgids 2024.

Ontdek de trends in finance en boekhouding voor 2024

Het financiële landschap heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan en de trends voor 2024 laten zien dat dit veld dynamischer is dan ooit. De wereldwijde gebeurtenissen en de voortdurende digitale revolutie hebben geleid tot verschuivingen in de verwachtingen en eisen in de financiële en boekhoudkundige sector. Dit zijn de trends in finance en boekhouding die naar voren zijn gekomen in het onderzoek voor onze Salarisgids 2024.

13 veelgestelde vragen over de dertiende maand

De dertiende maand is een bekend begrip – maar hoeveel ga je er nu echt op vooruit als de dertiende maand in je contract staat? En wanneer krijg je hem? En is het wel zo mooi als het klinkt? Op deze vragen en meer vind je hier de antwoorden.