Healthcare and Wellness

Waarom de mentale gezondheid van jouw medewerkers cruciaal is en wat je hier als manager aan kan doen

Aanhoudende stress op het werk is nefast en leidt onder meer tot burn-out, een afnemende mentale betrokkenheid en verminderde productiviteit. Er is duidelijk veel werk aan de winkel om het welzijn en de geestelijke gezondheid op de werkvloer op peil te houden. In aanloop naar de World Mental Health Day op 10 oktober geven wij u alvast enkele handige tips.

Hoe zorg je dat je niet altijd moe bent na werk?

Een klein beetje een vermoeid gevoel na werk, dat kan. Maar zodra het meer wordt dan dat, is er iets mis. Wacht dan niet te lang en onderneem zelf stappen om je na het werk niet moe, maar energiek te voelen. Deze tips helpen je daarbij.

 

Burn-out voorkomen bij een personeelstekort

Wanneer enkele van je medewerkers op vakantie zijn, ziek zijn of onlangs het bedrijf hebben verlaten, is de kans groot dat de rest van het personeel op zijn tandvlees zit. Dat kan niet alleen gevolgen hebben voor de productiviteit: de extra stress kan je werknemers ook uitputten, waardoor ze steeds vaker afhaken.

Burn-out: wat kun je als werkgever doen?

Naast de verplichtingen die je als werkgever hebt, zijn er ook dingen die je kunt doen om burn-out sneller te genezen en te voorkomen. Wat precies? Dat lees je hier.

Werkstress bij je medewerkers: wat kun je als werkgever doen?

Tijdens de #weekvandewerkstress staan we stil bij een steeds groter wordend probleem. Het thema van dit jaar: duurzame inzetbaarheid. Dat zorgt er namelijk voor dat je langer plezier hebt van elkaar. Als werkgever zijn er een aantal dingen die je kunt doen om werkstress bij je medewerkers te beperken. Vijf daarvan lees je in dit blog.

Zwangerschap en werk: je rechten en plichten

Zwangerschap en werk: waar heb je nu precies recht op vóór en na de bevalling? En wat moet je zelf nog regelen? Wij zetten alle rechten en plichten overzichtelijk voor je op een rij.