Management and Leadership

Werktevredenheid: de troef in je organisatie

Hoe ontdek je wat werktevredenheid betekent voor je werknemers? En wat doe je met die informatie om te zorgen voor meer geluk op het werk? Lees het hier.

Hoe ga je een hoog verloop van leidinggevenden tegen?

Spanningen tussen niet-uitvoerende en uitvoerende bestuursleden zorgen ervoor dat mensen een bedrijf verlaten. Fabrice Coudray en Florian Kreuzwirth, Managing Directors bij Robert Half Executive Search, leggen uit hoe je een hoog verloop van leidinggevenden voorkomt, en wat we kunnen leren van het conflict tussen Sam Altman en Open AI.

Wat is ESG en waarom is het belangrijk voor CEO's?

Bedrijven moeten zich aanpassen aan de toenemende milieuregelgeving. Wie dat niet doet, wordt argwanend bekeken door investeerders en klanten. Charlie Grubb en Stephen Mill, Managing Directors bij Robert Half Executive Search, leggen uit wat ESG is, waarom het belangrijk is voor CEO's in de context van digitale transformaties, en waar je de juiste experts vindt.

De belangrijkste vaardigheden voor het senior management

Vaak wordt netwerken verkeerd begrepen. Het is echter van cruciaal belang voor iedereen die een functie op C-niveau ambieert. Veronique Elskens en Mario Custodio, Managing Directors bij Robert Half Executive Search, leggen uit waarom netwerkleiderschap een van de belangrijkste vaardigheden is voor senior managers.

Hoe ga je ermee om als een medewerker een tegenvoorstel ontvangt?

Stel: een medewerker wil de organisatie verlaten en geeft aan dat hij of zij een voorstel heeft gehad van een ander bedrijf. Doe je dan een tegenvoorstel of leg je zich erbij neer dat hij/zij binnenkort weggaat? Hoe weet je of de medewerker de waarheid spreekt en geen ‘blufpoker’ speelt om zo loonsverhoging te krijgen?

Wat betekent de CSRD voor uw bedrijf?

In de strijd tegen de klimaatverandering is een cruciale rol weggelegd voor bedrijven: zij kunnen op grote schaal impact teweegbrengen. Om de inspanningen op het vlak van duurzaamheid ook voor externen kenbaar en transparant te maken, treedt vanaf 2024 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in werking. Wat betekent de CSRD voor uw bedrijf en welke stappen moet u nemen?