Snelle groei effectief managen: enkele tips

Geplaatst door Robert Half on 16/01/2024

Meer bestellingen betekent meer verkopen en een hogere omzet. Dit is het doel van de meeste groeiende bedrijven. Zodra dit doel bereikt wordt, is dit natuurlijk vaak een reden voor dolle blijdschap. Toch kan deze snelle groei ook zorgen voor een enorme druk op IT-, accounting- en finance-afdelingen. Als de middelen die nodig zijn om een groot aantal bestellingen te implementeren groter zijn dan de beschikbare middelen van een bedrijf, kan dit van invloed zijn op het behoud van werknemers, motivatie, en zelfs resulteren in negatieve resultaten voor klanten.

Zelfs goed georganiseerde bedrijven hebben de neiging om te worstelen met een plotselinge toestroom van bestellingen. Juist de bedrijven met strakke personeelsstructuren die op piekmomenten afhankelijk zijn van consultants of interim-support, kunnen door deze onverwachte toestroom in de problemen komen.

Maar het is niet alleen een sterke toename van het transactievolume dat bedrijven in deze moeilijke situatie kan brengen. Het kan ook ontstaan als gevolg van een achterstand, werknemers die de organisatie verlaten of capaciteitstekorten door knelpunten en gemiste deadlines. Op deze momenten neemt de behoefte aan kennis en middelen toe en merken bedrijven dat ze het niet alleen aankunnen.

Is Managed Solutions de oplossing?

Managed Solutions zijn bekend in verband met IT- en cloudstructuren, maar er zijn providers die verder gaan dan deze behoeften en IT-, boekhoud- en financiële afdelingen gemakkelijk kunnen ondersteunen op locatie of vanuit een shared service center.

Robert Half en het adviesbureau Protiviti werken samen om zo strategisch advies, effectief project management en audit skills te bieden. Onze experts brengen in kaart welke ondersteuning er nodig is en stellen een team samen dat een taskforce vormt om de uitdagingen van het bedrijf aan te pakken.

De teammanager ontwerpt en monitort het gehele project, inclusief planning, onboarding, training en kwaliteitscontrole. Het aanbod wordt op maat gemaakt en gebaseerd op de vereisten van het bedrijf, de knelpunten en de eigen capaciteit, waarbij ons team specialistische kennis biedt in:

  • Accounting
  • Finance
  • Cloud
  • IT security
  • Analyses
  • Risk and compliance

Nadat we een ‘go’ hebben, is ons team snel onboarded en ingelezen. Op die manier garanderen wij dat het bedrijf zo snel mogelijk geholpen kan worden. Ons team levert gedetailleerde rapportages en kerncijfers om precies aan te kunnen tonen wat er is opgelost of verbeterd.

Opschalen met ondersteuning

Met veel bedrijven die de kansen van de huidige markt willen grijpen, is het mogelijk dat sommige bedrijven merken dat ze sneller opschalen dan hun personeel aankan. Wanneer ze grote orders binnenhalen, zal dit druk veroorzaken op bestaande teams en is het voor hen waarschijnlijk onmogelijk om dit aan te kunnen zonder ondersteuning.

Het inschakelen van externe support heeft bovendien grote voordelen. Zo helpt het onder andere om het personeel te beschermen tegen burn-outs of ontevredenheid, stimuleert dit het behoud van personeel en stelt dit zo je bedrijf in staat om klanten tevreden te houden en de groei-ambities waar te maken.

Robert Half biedt Managed Solutions in samenwerking met zusterbedrijf Protiviti. Als je meer wilt weten over onze strategische oplossingen voor jouw projecten en uitdagingen binnen het bedrijf, contacteer ons.

Meer blogposts...