Compensation and Benefits

Hoe ga je ermee om als een medewerker een tegenvoorstel ontvangt?

Stel: een medewerker wil de organisatie verlaten en geeft aan dat hij of zij een voorstel heeft gehad van een ander bedrijf. Doe je dan een tegenvoorstel of leg je zich erbij neer dat hij/zij binnenkort weggaat? Hoe weet je of de medewerker de waarheid spreekt en geen ‘blufpoker’ speelt om zo loonsverhoging te krijgen?

13 veelgestelde vragen over de dertiende maand

De dertiende maand is een bekend begrip – maar hoeveel ga je er nu echt op vooruit als de dertiende maand in je contract staat? En wanneer krijg je hem? En is het wel zo mooi als het klinkt? Op deze vragen en meer vind je hier de antwoorden.

Hoe weiger je een te laag salarisvoorstel?

Als je een salaris krijgt aangeboden dat lager is dan je verwachtingen, is dat natuurlijk teleurstellend. Wil je dit afwijzen, dan is het echter belangrijk dat je het op een professionele en positieve manier doet. Waarom, dat lees je hier.

 

Hoe belangrijk zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Secundaire arbeidsvoorwaarden vormen een belangrijk onderdeel van je contract. Het is dus slim om deze niet zomaar te accepteren als je ergens aan de slag gaat. We vertellen je wat de meest voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden je nu écht opleveren en op welke valkuilen je moet letten.

Een nieuwe baan: wat is het marktconform loon en hoe onderhandel je over je salaris?

Grote kans dat je ze in bijna elke vacature wel tegenkomt: termen als ‘marktconform salaris’, ‘competitief loon’ of ‘fijne vergoeding’. De laatste term is natuurlijk al helemaal vaag, maar ook de eerste twee roepen vragen op. Een inkomen dat min of meer gelijk is aan wat andere Nederlanders in die functie verdienen, dat is wat het woord marktconform omschrijft. Maar hoe weet je wat een gemiddeld inkomen is voor de functie die je beoogt? En, als je dit te laag vindt, hoe kan je dan het beste onderhandelen?