20 ideeën & tips voor mkb's

De meeste midden- en kleinbedrijven (mkb's*) hebben geleerd om rekening te houden met economisch moeilijkere tijden, maar bent u ook voorbereid op betere tijden? Uit onderzoek door Robert Half blijkt dat het ondernemersvertrouwen vrij hoog is. Nu de economische stemming weer wat positiever wordt, is het tijd om nieuwe kansen te grijpen.

Op basis van onze uitgebreide ervaring met kleine en middelgrote bedrijven en onze uitvoerige research op het gebied van de arbeidsmarkt, hebben we vijf gebieden in kaart gebracht die bedrijven zorgvuldig zouden moeten onderzoeken terwijl ze hun weg uitstippelen in het veranderende ondernemersklimaat.

  • Retentie
  • Personeel aannemen
  • Bedrijfscultuur
  • Sociale media
  • Planning

Naast enkele te vermijden valkuilen delen we ook 20 ideeën die u kunnen helpen om op het goede spoor te blijven. Wij hopen dat u deze informatie nuttig vindt en nodigen u uit om contact op te nemen met uw Robert Half consultant voor hulp bij het ontwikkelen van een plan om uw onderneming te optimaliseren.

* mkb's zijn ondernemingen met minder dan 250 werknemers en met een maximale jaarlijkse omzet van 50 miljoen euro of een jaarbalans van maximaal 43 miljoen euro (zoals bepaald door de Europese Commissie).

 

 

Deze pagina delen