Is een job in de recruitment iets voor jou?

recruitmentconsultant

Veel kenmerken van de beste recruitmentconsultants zijn kwaliteiten die je kunt opdoen en ontwikkelen in erg uiteenlopende functies. Weet je dus niet zeker of een carrière in de recruitment iets voor jou is, denk dan even na over wat je al allemaal op de werkvloer hebt geleerd. Je hebt vast al heel wat vaardigheden op zak voor een succesvolle toekomst in de recruitmentsector.

Benieuwd hoe de ideale consultant eruitziet? Een kort overzicht …

Begrip van de sector en business

Recruitmentconsultants weten precies waar hun kandidaten het best passen in het bedrijfswezen. Ze kennen de onderneming, de bedrijfscultuur en de markttrends als geen ander. Ze zien het grotere plaatje. En dit kan essentieel zijn om bedrijven te adviseren over wat er speelt op het gebied van recruitment en hen uiteindelijk te helpen om de beste kandidaat voor de functie te selecteren.

Efficiënte communicatie op interpersoonlijk niveau

Op een doorsnee dag krijgen consultants met heel wat verschillende mensen te maken. Ervaring met het uitbouwen van relaties met klanten en het netwerken in naam van de organisatie is dus ideaal voor een baan in de recruitment. Aanvoelen wanneer je moet luisteren en wanneer je (de juiste!) vragen moet stellen om de vereiste informatie te verzamelen, is een competentie die je in diverse bedrijfsomgevingen kunt ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn ook perfect toe te passen op de recruitmentsector.

Uitstekend timemanagement

Prioriteiten stellen terwijl je goochelt met duizend-en-één taken en verantwoordelijkheden is van onschatbare waarde wanneer je een job in de recruitment ambieert. Werkgevers zijn vaak op zeer korte termijn op zoek naar een kandidaat. Voor tijdelijke of interim-functies is dit vaak een kwestie van dagen of zelfs uren.

Gevoel voor initiatief

Kun je op eigen houtje werken, los je problemen gaandeweg op en word je niet uit het veld geslagen door onverwachte veranderingen of ontwikkelingen? Consultants werken doorgaans zelfstandig en nemen zelf initiatief wat kandidaten betreft. Richtlijnen stap voor stap opvolgen is niets voor hen. Je moet snel op alles kunnen inspelen en actief contacten leggen met het oog op een sterk netwerk van klanten en kandidaten.

Oog voor nieuwe uitdagingen

Een recruitmentconsultant werkt weliswaar in een verkoopomgeving, maar met het verschil dat jouw positieve invloed op iemands werkleven je grootste drijfveer is. Iemand gelukkig maken met de juiste baan, professioneel succes en het gewenste evenwicht tussen werk en privéleven haalt het beste in jou als recruitmentconsultant naar boven.

Bij Robert Half willen we onze mensen helpen om hun potentieel ten volste te benutten en hen een gevarieerd en interessant carrièretraject aanbieden. 

Ontdek onze interne vacatures

Deze pagina delen