Salaries and Roles

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: wat nu?

Wat als je een nieuwe baan hebt gevonden, een interessant salarisvoorstel krijgt, je overweegt deze te aanvaarden en je huidige werkgever vervolgens een tegenvoorstel doet? Ga je hierop in? Of blijf je bij je besluit om van baan te veranderen? Counter offers zijn, vooral binnen de huidige, krappe arbeidsmarkt, aan hun opmars bezig om personeel te behouden. Maar, hoe ga je hier als werknemer het beste mee om?

13 veelgestelde vragen over de dertiende maand

De dertiende maand is een bekend begrip – maar hoeveel ga je er nu echt op vooruit als de dertiende maand in je contract staat? En wanneer krijg je hem? En is het wel zo mooi als het klinkt? Op deze vragen en meer vind je hier de antwoorden.

Hoe weiger je een te laag salarisvoorstel?

Als je een salaris krijgt aangeboden dat lager is dan je verwachtingen, is dat natuurlijk teleurstellend. Wil je dit afwijzen, dan is het echter belangrijk dat je het op een professionele en positieve manier doet. Waarom, dat lees je hier.

 

Een marktconform salaris: wat is het en kun je meer krijgen?

Als je op zoek bent naar een baan is de term 'marktconform salaris' je vast niet onbekend. Maar wat betekent het nu precies? En hoe weet je wat nu eigenlijk marktconform is? En kun je vragen om meer? De antwoorden op deze vragen vind je in dit blog.

Hoe zeg je nee tegen iemand die opslag vraagt?

Vraagt je werknemer om opslag? Soms heb je geen keuze en kun je een verzoek om salarisverhoging simpelweg niet inwilligen. Dit zijn de essentials van ‘nee’ zeggen tegen opslag.