Negotiating Offers

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: wat nu?

Wat als je een nieuwe baan hebt gevonden, een interessant salarisvoorstel krijgt, je overweegt deze te aanvaarden en je huidige werkgever vervolgens een tegenvoorstel doet? Ga je hierop in? Of blijf je bij je besluit om van baan te veranderen? Counter offers zijn, vooral binnen de huidige, krappe arbeidsmarkt, aan hun opmars bezig om personeel te behouden. Maar, hoe ga je hier als werknemer het beste mee om?

Een nieuwe baan: wat is het marktconform loon en hoe onderhandel je over je salaris?

Grote kans dat je ze in bijna elke vacature wel tegenkomt: termen als ‘marktconform salaris’, ‘competitief loon’ of ‘fijne vergoeding’. De laatste term is natuurlijk al helemaal vaag, maar ook de eerste twee roepen vragen op. Een inkomen dat min of meer gelijk is aan wat andere Nederlanders in die functie verdienen, dat is wat het woord marktconform omschrijft. Maar hoe weet je wat een gemiddeld inkomen is voor de functie die je beoogt? En, als je dit te laag vindt, hoe kan je dan het beste onderhandelen?

Sta je op het punt een contract te ondertekenen? Dit zijn 11 dingen om op te letten

Het kan erg verleidelijk zijn om direct je handtekening onder een ogenschijnlijk goed contractvoorstel te zetten. Maar laat het liever eerst even goed bezinken en verzeker jezelf ervan dat een aantal voorwaarden duidelijk vermeld staat. Dit zijn 11 dingen om op te letten.

Tijdelijk contract? Let op deze 6 punten

Ga je tijdelijk ergens aan de slag? Dan dien je bij het tekenen van je contract rekening te houden met een aantal extra zaken. Wij sommen ze voor je op. 

Salarisverhoging? Zes tips voor een succesvol gesprek

Je werkt al een tijdje voor hetzelfde bedrijf, hebt daar een hoop werkervaring opgedaan, meer verantwoordelijkheden gekregen en waarschijnlijk een drukker schema. Tijd voor loonsverhoging! Maar hoe pak je zo'n salarisonderhandeling het beste aan? Met deze zes tips ga je goed voorbereid je gesprek in.