Resumania

Zo raakt jouw online sollicitatie voorbij de robot

Steeds meer bedrijven laten online sollicitaties automatisch voorsorteren door zogenaamde hr-bots. Daar kun je maar beter rekening mee houden als je interesse hebt in een functie waarvoor je je online kandidaat wilt stellen. Hieronder geven we enkele tips om jouw online sollicitatie voorbij de robot te loodsen en de volgende sollicitatieronde te halen.

Afgestudeerd: wat nu? Dit zijn je opties

Na je afstuderen sta je voor een van de belangrijkste keuzes van je werkende leven: in welke richting stuur je jouw carrière? Misschien denk je er liever nog even goed over na. Gelukkig zijn er verschillende opties. We zetten ze op een rij.

Voor het eerst solliciteren? Zorg dat je deze fouten vermijdt!

Je niet goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek is natuurlijk een voor de hand liggende en cruciale fout. Maar er zijn nog meer manieren waarop beginnende sollicitanten vaak de mist in gaan. Deze zeven beginnersfouten hoef jij nu niet meer te maken.

Je talenkennis op je cv vermelden: zo pak je het aan

Een cv staat vol informatie die de lezer een helder beeld geeft over wie je bent en wat je vaardigheden zijn. Waaronder je taalvaardigheid en kennis van vreemde talen. Zo doe je dit op een heldere, gestructureerde manier. 

Hobby’s op je cv: de do’s en don’ts

Wel of niet je hobby’s op je cv: daarover zijn de meningen verdeeld. Neem dus een weloverwogen besluit. Hier lees je de do’s en don’ts.