Soft skills essentieel voor administratief personeel

Geplaatst door Robert Half on 14/10/2020

2020, het jaar waarin er meer thuis wordt gewerkt dan ooit, en het jaar waarin de gevraagde vaardigheden voor personeel aan het veranderen zijn. Want door al dat thuiswerken neemt de vraag naar flexibiliteit in grote mate toe. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om snel te schakelen tussen kantoor- en thuiswerk. Thuiswerken vergt nou eenmaal een andere mindset én andere vaardigheden. En juist dat zien we terug bij de vraag naar administratief personeel: soft skills zijn daar niet meer weg te denken.

Deze soft skills zijn essentieel

In deze thuiswerktijd dient het administratief personeel op afstand te communiceren met collega’s, maar ook met diverse stakeholders. Daarnaast is het essentieel dat het personeel zelfstandig weet te werken en eigen deadlines kan managen. En soms verlopen processen nu net wat anders dan medewerkers gewend zijn. Het is daarom van belang dat ze oplossingsgericht zijn en creatief zijn in het oplossen van problemen.

Digitale transformatie

Het is de meeste bedrijven uitzonderlijk snel gelukt om werknemers thuis te laten werken met alle faciliteiten die ze daarbij nodig hebben. Veel bedrijven moesten daarvoor wel hun digitale transformatie versnellen. Wat we zien in de markt is dat tools voor gegevensuitwisseling, analyses, e-commerce en cybersecurity steeds belangrijker worden. Het is daarom noodzakelijk om te investeren in medewerkers die hiermee vertrouwd zijn, zodat je het succes kunt vergroten op middellange en lange termijn. Technologie blijft alleen maar in beweging en het is van belang dat het personeel daarin meegaat. Bedrijven zoeken dan ook veelal naar technisch onderlegd personeel om hun teams te helpen met de meest recente software en applicaties. Dat geldt ook voor administratief personeel: dat moet leergierig zijn, een sterk probleemoplossend vermogen hebben en positief zijn ingesteld.

De hot jobs voor 2021

In 2021 zijn een aantal functies binnen de administratieve sector zeer gewild. Zo komt er bijvoorbeeld steeds meer vraag naar een echte allround administratief medewerker. Waarom? Een allrounder is voor alle facetten inzetbaar en dat is precies wat er in 2021 van je verwacht wordt. Daarnaast zien we ook een groei in klantenservice-medewerkers. Nu werknemers meer thuiswerken, moeten zij natuurlijk ook met al hun technische vragen bij iemand terechtkunnen. Ook populair zijn de jobs als managementondersteuner en medewerker verkoop binnendienst. Maar ook studenten mogen niet ontbreken in dit rijtje, want die kunnen steeds vaker worden ingezet bij administratieve klussen.

 

Meer lezen over de soft skills voor administratief personeel of benieuwd naar de gangbare salarissen voor administratieve functies?

Hoeveel zou ik moeten verdienen ?

Kom op een interactieve manier alles te weten over de salarissen voor tal van functies en trends binnen administratie, HR en customer support en finance en boekhouding in Nederland.

Meer blogposts...