Sollicitatiegesprek

Daar is ze, de baan waar je altijd al van droomde. Je cv en motivatiebrief hebben de aandacht getrokken en je mag op sollicitatiegesprek komen! Hoe pak je dat nu aan? 

Voorbereiding is cruciaal

Om te beginnen: bereid je gesprek goed voor! Voer een grondig onderzoek naar het bedrijf. Ideale bronnen zijn het jaarverslag, de corporate website, nieuwsbrieven en social media posts. Ook kwaliteitskranten en -tijdschriften en informatie via vakorganisaties kunnen perfect dienen als input.
Verken ook de sector waarin het bedrijf opereert. Probeer te begrijpen wat de uitdagingen zijn, de opportuniteiten en de bedreigingen. Je leert iets nieuws en je komt oprecht geïnteresseerd over.

Bovendien, een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënt gesprek. Geen tijd te verliezen. De recruiter heeft genoeg tijd om zijn of haar kernvragen stellen en voldoende in de diepte door te vragen. En jij krijgt ruimte om je boodschap over te brengen en bijkomende info te vergaren.

Goed begonnen is half gewonnen: de eerste indruk bij een sollicitatiegesprek.

Je lichaamstaal is een krachtig instrument. Wanneer je de recruiter ontmoet, geef hem een stevige en korte handdruk. Probeer een vriendelijk praatje te maken als jullie nog een stukje moeten lopen. Zorg voor een verzorgd uiterlijk en een ontspannen houding. Straal energie uit, zit recht, lach en denk aan een open lichaamshouding. 

Start en houd het gesprek levendig. Maak regelmatig oogcontact met de recruiter. Zijn er meerdere interviewers? Zorg dat je regelmatig met elk van hen oogcontact én rapport maakt.

En vergeet niet: de eerste indruk start wanneer je de parking van het bedrijf oprijdt!

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

Jij bent je cv. Je cv zal dikwijls de opbouw van het sollicitatiegesprek bepalen. Daarom: hou je curriculum vitae kort en krachtig met een zeer duidelijke structuur in je (studie)carrière. In het gesprek zal de recruiter wel aangeven in welke onderdelen hij geïnteresseerd is. Op dat moment kan jij verdere informatie aanreiken. 

Bereid je verhaal bondig voor. Geef praktijkvoorbeelden in feiten en cijfers. Onderbouw je beweringen door de STAR methodiek: wat was de Situatie, wat waren mijn Taken, mijn concrete Activiteiten (wat heb je gedaan) en tenslotte wat was het Resultaat. 

Deze typische vragen mag je verwachten. Waarom ben je geïnteresseerd in deze functie? Wat zijn je sterke kanten? Hoe zou je functie uitvoeren? Hoe ga je een verschil maken rekening houdend met de uitdagingen? Toon aan wat je in het verleden hebt bereikt, en hoe dat toegevoegde waarde heeft gebracht in het bedrijf/project/studentengroep. 

Nog een tip: praat niet alles vol. Het is best ok om een stilte te laten vallen. Je laat zien dat je even nadenkt voordat je antwoordt. En de kans is groot dat je een beter doordacht antwoord geeft.

Stel de juiste vragen.

In een goed sollicitatiegesprek mag jij ook vragen stellen. Gebruik die om indruk te maken op de recruiter door ze spitsvondige te maken. Vermijdt de klassiekers en ga voor originele invalshoeken. Richt je daarbij op de noden van het bedrijf en wat jij daarvoor kan betekenen. 

Denk positief!

Kom enthousiast, alert en positief over. Praat in opportuniteiten in plaats van in bedreigingen. Zorg voor een goede sfeer door interesse te tonen in het standpunt van de andere (zelfs al ben je het daar niet mee eens). Probeer tenslotte een band te bouwen met de persoon/personen die tegenover je zitten. Bekijk het positief: Zij kunnen je toekomstige collega’s zijn!

Je sollicitatiegesprek tot een goed einde brengen.

Een goede afsluiting van je gesprek is niet onbelangrijk. Heb je nog vragen, stel ze! Informeer ook naar de verdere procedure, mocht daar nog geen duidelijkheid over bestaan.

Laat het initiatief van het echte einde van het gesprek over aan de recruiter. En neem vriendelijk afscheid.

 

 

Deze pagina delen