Referenties op cv: is dat wel nodig?

Een goed cv bestaat voor een groot deel uit het benoemen van reeds opgedane werkervaring. Daarin vermeld je waar je hebt gewerkt, hoe lang je deze job hebt uitgevoerd én waaruit je exacte takenpakket bestond. Sommige sollicitanten besluiten dit gedeelte aan te vullen met referenties: verwijzingen naar personen die tijdens dergelijke functies met jou hebben samengewerkt. Op die manier kan jouw nieuwe werkgever eventueel contact met hen opnemen voor mogelijke vragen over jou en je vroegere werkzaamheden. Handig, of juist niet? Hieronder gaan we verder in op het fenomeen referenties en de vraag of je deze nu beter wél of niet op je cv kunt vermelden.

Referenties op cv's: wat zijn het?

Zoals hierboven is vermeld zijn referenties simpelweg verwijzingen naar personen die eerder met jou hebben gewerkt, zoals de projectleider van een specifieke werkgroep of simpelweg de directeur van een bedrijf. Deze personen kunnen worden gecontacteerd wanneer er vragen zijn over jouw voormalige werkzaamheden óf wanneer men gewoon iets wilt vragen over jouw functioneren in een ander bedrijf.

Wie geef ik aan als referentie op cv's?

Het lijkt voor de hand liggend en eerlijk om zo'n persoon op te geven als referentie voor de potentiële werkgever. Desondanks bestaan er nogal wat haken en ogen aan dit soort verwijzingen. Allereerst is het niet de bedoeling dat je zomaar een naam opgeeft als referentie: je moet altijd toestemming hebben van de persoon die je noemt. Logisch, gezien de referentie anders onverwachts wordt gebeld met vragen over een voormalig werknemer: iets waarmee je redelijk wordt overvallen.

Een geschikte referentie...

  • ...kent jou goed en is op de hoogte van je vaardigheden en zwakke punten;
  • ...weet deze vaardigheden uit te lichten tegenover de nieuwe werkgever en zorgt ervoor dat zwakke punten, evenals in het cv zelf, zoveel mogelijk naar de achtergrond worden verdreven;
  • ...verwoordt jouw werkzaamheden op een positieve manier.

Overigens hoeft het niet per se iemand te zijn waarmee je hebt gewerkt. Het komt tevens veel voor om een voormalig docent te vragen of iemand waarmee je buiten jouw job om bepaalde activiteiten mee uitvoert.

Wanneer vermeld ik referenties?

Referenties zijn interessant voor mogelijke, nieuwe werkgevers. Ze worden vaak gebruikt nadat je al bent uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Bedrijven die vacatures hebben vragen daarom specifiek om referenties wanneer ze hier gebruik van gaan maken. In alle anderen gevallen is het niet direct nodig om verwijzingen te geven.

Waar vermeld ik referenties op cv's?

Mocht er specifiek gevraagd worden om een of meerdere referenties, dan is het natuurlijk de bedoeling dat je deze vermeldt op je curriculum vitae. Het is daarbij handig om een aparte alinea op je cv te wijden aan deze vermelding, bijvoorbeeld helemaal onderaan het document of vlak onder je eigen NAW-gegevens. Geef altijd de volgende gegevens op:

  • De naam van de persoon waarnaar gerefereerd mag worden;
  • Het bedrijf of de instantie waarvoor diegene werkt;
  • De functie die deze persoon bekleedt;
  • Het telefoonnummer van deze persoon;
  • Het mailadres van de referentie.

Het verdient de aanbeveling om het bij deze gegevens te houden: je hoeft niet op je cv zelf te beginnen over de verhouding tussen jou en de referentie.

 

 

Deze pagina delen