Competenties vermelden op je cv: waarom en hoe?

Cv's zijn de meest bekende manier voor werkgevers om een indruk te krijgen van de sollicitant. Het is daarom van belang dat je altijd een document opstelt waarin op een zo helder mogelijke manier staat uitgelegd wie je bent, wat je kan en welke kennis je hebt. Vaste onderdelen van een curriculum vitae zijn daarom onder anderen persoonsgegevens, opleidingen en werkervaringen. Er bestaat echter nog een ander onderdeel dat wellicht een vermelding waard is: je persoonlijke competenties. Hieronder gaan we in op dit begrip, op welke manier een dergelijke vermelding van waarde is voor een cv én hoe je competenties het beste kunt verwerken in het geheel.

Competenties: wat zijn het?

De term competenties wordt tegenwoordig gebruikt voor vrijwel iedere studie. Het zijn de bouwstenen waaraan zo'n opleiding voldoet: een set kenmerken die in ieder geval moet beheersen wil je beschikken over een bijbehorend diploma. Voorbeeld: heb je een opleiding gevolgd die gerelateerd is aan marketing? Dan zijn de competenties die hierbij horen bijvoorbeeld werken naar resultaat, samenwerken, commercieel denken en creatief zijn. Er bestaan veel verschillende competenties, maar vaak zijn er slechts een handjevol relevant voor jouw toekomstig werkgever.

Technische competenties
De hierboven genoemde competenties worden ook wel aangeduid als de persoonlijke competenties: vaardigheden die gebonden zijn aan enkele unieke persoonseigenschappen. Er bestaat echter ook nog een ander type competentie die meer afhangt van specifieke, technische handelingen. Deze versie noemen we de technische competentie. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Kennis van online marketing
  • Een specifieke verkooptechniek
  • De beheersing van een bepaald softwarepakket

Waarom competenties op cv vermelden?

Het vermelden van competenties op een cv verdient de aanbeveling om meerdere redenen. Allereerst geeft het de werkgever een beter inzicht van wie je precies bent. Competenties zijn uniek per persoon - wanneer jij bijvoorbeeld op je cv stelt dat je sterk bent in het ontwikkelen van creatieve concepten, geeft dit de recruiter wellicht een extra reden om je uit te nodigen voor een gesprek. Daarmee gaan ze verder op jouw persoon in dan alleen genoten opleidingen: je geeft een bijbehorend inzicht in persoonsgebonden vaardigheden. Een andere reden is dat het makkelijker wordt voor de werkgever om op voorhand al te bepalen wat hij of zij in huis haalt. Ten slotte vertelt de werkervaring iets over wáár je eerder een job hebt gehad, maar niets over wat hierin jouw sterke punten waren. De eventuele vermelding van competenties doet dit wel, waardoor een werkgever zich een veel beter beeld kan vormen over wie je bent en wat je kunt.

Hoe vermeld ik competenties op een cv?

Evenals bij andere elementen van een curriculum vitae is het handig om competenties schematisch te weergeven. Besluit jij voor jezelf dat je assertief, disciplinair, flexibel en loyaal bent? Dan is het handig wanneer je deze competenties allemaal onder elkaar zet, voorzien van een precieze, maar korte uitleg waarom jij denkt dat deze competentie van past komt tijdens de nieuwe werkzaamheden. Het is ook handig na te denken om de meest belangrijke competentie bovenaan te plaatsen: zo leg je op subtiele wijze de nadruk op jouw meest waardevolle vaardigheid.

 

 

Deze pagina delen