Dit is waarom jij in IT wilt werken

Geplaatst door Robert Half on 07/06/2023
Geschatte leestijd: 3 minuten

De IT-sector heeft zijn stoffige imago al lang van zich afgeschud. De digitalisering is overal aanwezig en termen als big data, AR en VR, internet of things en artificial intelligence vliegen ons om de oren. Bedrijven kunnen simpelweg niet meer zonder een sterke IT-afdeling. Daarnaast worden veel nieuwe bedrijven opgericht om in te spelen op de technologische evolutie en passen bestaande bedrijven hun dienstverlening daarop aan. Heb je er ooit over gedacht om in IT te gaan werken? Misschien is zo’n baan jou wel op het lijf geschreven! We zetten de voordelen van werken in IT voor je op een rijtje.

1. Blijven bijleren

De wereld van IT staat niet stil. De innovaties en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor je in deze sector altijd kan bijleren. Doordat je jezelf blijft ontwikkelen, wordt je werk nooit saai. Je kan ook snel nieuwe specialisaties aanleren, waardoor je breder inzetbaar bent in het bedrijf.

2. Veelzijdigheid

IT bestaat uit veel verschillende facetten, waardoor je je binnen éénzelfde overkoepelend domein gemakkelijk kan specialiseren in datgene waar je goed in bent. IT is meer dan programmeren en storingen oplossen. Je kan aan de slag als software-ontwikkelaar, cybersecurity-specialist, analist, BI manager, systeembeheerder, webdesigner, consultant, projectmanager, of noem maar op. Niet alleen de IT-profielen zelf zijn in trek, maar ook de IT-recruiters die deze profielen met de juiste baan moeten matchen. Kortom: in IT kan je echt alle kanten uit.

3. Je werk doet er echt toe

Waar IT vroeger werd geassocieerd met een stroeve afdeling waar systemen niet werken, heeft de sector vandaag de dag een totaal andere betekenis. Het doel van IT is om bedrijven efficiënter te maken aan de hand van technologie. IT-teams spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling en uitvoering van digitale projecten en de ondersteuning bij hybride werken. Als IT’er werk je mee aan het verbeteren van het bedrijf en hebben jouw inspanningen een positief effect.

4. Een goedbetaalde baan

Het is geen geheim dat je als IT'er mag rekenen op een goed salaris, zeker met wat ervaring en wanneer je kan doorgroeien naar een leidinggevende functie. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de krapte op de arbeidsmarkt. Een hoop bedrijven krijgen hun IT-vacatures niet ingevuld. Zo behoren de software-ontwikkelaar en de IT-analist tot de zwaarste knelpuntberoepen. Bedrijven zijn dus bereid om een mooi loon te bieden aan geschikte IT-professionals. Er worden daarnaast veel secundaire voorwaarden toegekend (bijvoorbeeld een auto van de zaak, groeps- en/of ziektekostenverzekering, maaltijdcheques, onkostenvergoedingen), ook voor de meer uitvoerende functies. Andere factoren zoals de mogelijkheid tot thuiswerken en het werken met de nieuwste tools en technologieën zijn ook belangrijk om IT’ers over de streep te trekken.

 

Overtuigd van de mogelijkheden?

Meer blogposts...