Finance en Accounting Salarisgids 2015

Download salarisgids

Salarisgids

De Robert Half Salarisgids 2015 bevat startsalarissen voor finance- en accountingprofessionals in heel Nederland en is de ideale leidraad voor de meest actuele salarisinformatie.

Bovendien biedt de gids:

  • belangrijke wervingstrends voor finance- en accountingprofessionals
  • veelgevraagde vaardigheden en functies
  • beloningstrends

Download de gids vandaag nog en ontdek hoeveel finance- en accountingprofessionals in 2015 kunnen verdienen. Of probeer onze Salariswijzer en kijk hoeveel jij zou kunnen verdienen.

Download onze Salarisgids 2015.

Doorgaan

Hoogtepunten

Loon op nummer 1

Het merendeel van de ondervraagde financiële en boekhoudkundige medewerkers geeft aan dat het beloningspakket de belangrijkste reden is waarom ze het bedrijf zouden verlaten voor een andere uitdaging. Financiële professionals zullen dus sneller voor een baan bij een andere werkgever kiezen als die interessante(re) voorwaarden biedt. Het is daarom essentieel dat bedrijven een goed ontwikkeld en competitief beloningsbeleid uitbouwen.

Interim is populair

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is ook terug te zien op de financiële afdeling. In de afgelopen jaren is de verhouding tussen werknemers met een contract voor bepaalde tijd en werknemers met een contract voor onbepaalde tijd veranderd. Bedrijven werken steeds vaker met een groep vaste medewerkers, aangevuld met een aantal tijdelijke arbeidskrachten. Steeds meer bedrijven kiezen voor de flexibele aanpak die mogelijk is met een combinatie van vaste en tijdelijke werknemers.

Veelgevraagde posities

Infographic

Bekijk onze infographic over beloningstrends binnen finance en accounting

Infographic

Beloningstrends

Flexibel beloningsbeleid

Veel bedrijven leggen steeds meer het accent op een flexibel en gepersonaliseerd beloningsbeleid op lange termijn, waardoor de trend naar een flexibele beloningssfeer in het bedrijfsleven steeds prominenter wordt. Tegelijkertijd zijn er tegenwoordig nog altijd veel bedrijven die streven naar een eenduidig loonbeleid dat past binnen de bedrijfsstrategie.

Loontevredenheid

Meer dan vier vijfde (83%) van de financiële werknemers, van alle generaties, geeft aan tevreden te zijn over hun beloning, zij het dat de tevredenheid onder werknemers van generatie Y (86%) iets groter is dan die onder medewerkers van de babyboomgeneratie (83%) en generatie X (81%).

Werk-privébalans

Hoewel salaris een belangrijk onderdeel van de beloning blijft, hebben steeds meer werknemers behoefte aan een goede balans tussen werk en privé. Het merendeel van de financiële en boekhoudkundige werknemers vindt de voordelen wat betreft de balans tussen werk en privé tegenwoordig ook belangrijker dan vijf jaar geleden.

Deze pagina delen