Tijdelijke medewerkers voor het einde van het jaar: dit zijn de opties

Geplaatst door Robert Half on 24/10/2023
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het einde van het jaar nadert snel en dat kan door de vakanties en de afsluiting van het boekjaar voor veel bedrijven extra workload met zich mee brengen. Op zo’n piekmoment kom je misschien wel handen te kort en heb je nood aan tijdelijke ondersteuning van je team. Tijdelijke werkkrachten kunnen je onderneming de ademruimte geven die je nodig hebt.

Tijdelijke medewerkers inzetten voor het einde van het jaar

  1. Hoeveel en welke medewerkers?
  2. Werkstudenten
  3. Tijdelijke werkkrachten

Hoeveel en welke medewerkers?

Om te weten hoeveel extra mankracht je nodig hebt, moet je uiteraard zicht hebben op wie wanneer afwezig zal zijn. Vraag je medewerkers om zo snel mogelijk door te geven wanneer zij vakantie nemen. Op die manier kun je zowel op afdelingsniveau als globaal in kaart brengen waar er onvoldoende bezetting zal zijn en welke profielen je nodig hebt om afwezigheden op te vangen.

Tijdens deze periode zien we traditioneel een stijging in de vraag naar tijdelijke administratieve en boekhoudkundige profielen.

Werkstudenten

Er worden tijdens de vakanties en piekperiodes heel wat werkstudenten ingezet. En dat is best logisch. Het betreft flexibele aanwervingen die werkgevers toelaten om snel tijdelijke noden op te vangen. Bovendien kan je als werkgever kiezen uit tal van verschillende profielen.

Zo trekt u goede werkstudenten aan

Ook als het op werkstudenten aankomt, is het belangrijk je als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Dat doe je in de eerste plaats door het bieden van een goed loon. Wie slechts een paar weken in dienst is, hecht namelijk minder waarde aan de secundaire arbeidsvoorwaarden. Breng daarnaast in kaart welke ervaring de werkstudent op kan doen. Veel studenten zoeken vakantiewerk dat relevant is voor hun cv. Is jouw bedrijf eenvoudig te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer? Dan is ook dat een pluspunt dat je kan benadrukken.

Tijdelijke werkkrachten

Om bepaalde, specifieke profielen te vervangen, is er soms iets meer ervaring en expertise nodig dan een werkstudent kan bieden. Denk hierbij aan sommige accountant-profielen of functies op managementniveau. Ook voor vervangingen op langere termijn, bijvoorbeeld om een ouderschapsverlof op te vangen, zijn werkstudenten minder geschikt. Interim-werkkrachten zijn dan de ideale oplossing.

Tijdelijke werkkrachten kunnen flexibel ingezet worden voor een bepaalde periode en zijn snel inzetbaar voor projecten, zodat jouw deadlines gehaald kunnen worden. De continuïteit van je onderneming wordt op die manier gegarandeerd. Bovendien kan je door het inzetten van tijdelijke werkkrachten testen of de persoon bij je onderneming past. Als dit het geval is, dan behoort een vaste aanstelling misschien tot de mogelijkheden.

Twijfelt u tussen de aanwerving van jobstudenten of tijdelijke medewerkers? Of weet u niet goed hoe u de beste talenten kan aantrekken? Robert Half adviseert u graag. Contacteer ons vrijblijvend.


Maak kennis met de ervaren recruiters van Robert Half, zodat je een getalenteerd team van medewerkers kunt samenstellen of jouw loopbaan vooruit kunt helpen. Robert Half is actief op meer dan 300 locaties wereldwijd, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, en kan jouw helpen waar en wanneer je dat nodig hebt.

Meer blogposts...