Coronavirus (COVID-19)

FAQ's

 

Q: Hoe zorgt Robert Half voor een veilige omgeving op kantoor?

Naar aanleiding van COVID-19 heeft Robert Half een aantal nieuwe procedures geïmplementeerd rond social distancing, maximale bezetting, hygiëne en schoonmaken.

Voor iedereen die het kantoor betreedt, wordt gevraagd de volgende belangrijke richtlijnen in acht te nemen:

 • De regels voor sociale afstand van 1,5 meter worden gehandhaafd, in alle ruimtes van het kantoor
 • Ontsmet uw handen met de handgels die tot uwer beschikking staan bij de receptie
 • Registreer uzelf wanneer u het kantoor binnenkomt

Aangezien we het aantal touchpoints beperken tot het absolute noodzakelijke zullen we voorlopig geen drank aanbieden tijdens vergaderingen of interviews.

Als u in contact bent geweest met iemand die coronavirus heeft, of als u zich onwel voelt voordat uw vergadering of interview begint, neem dan contact met ons op en we zullen in plaats daarvan een virtuele vergadering regelen.

Mocht u vragen hebben over deze vereisten, neem dan contact op met uw recruitment consultant.

Q: Wat kan ik doen om mogelijke besmetting met COVID-19 te vermijden?

Volg de richtlijnen van de overheid die je via volgende link vindt: https://www.rivm.nl.

 • Vermijd contact met mensen die ziek zijn.
 • Raak niet je ogen, mond en neus aan.
 • Blijf thuis als je ziek bent.
 • Als je moet hoesten of niezen doe dat dan in je elleboog of een papieren zakdoek en gooi die daarna weg.
 • Maak vaak aangeraakte objecten en oppervlaktes regelmatig schoon en desinfecteer ze met een huishoudelijk schoonmaakmiddel of spray.
 • Was regelmatig je handen gedurende tenminste 20 seconden met water en zeep; vooral na toiletbezoek, voor het eten; en nadat je je neus gesnoten hebt, of na hoesten of niezen.
 • Als water en zeep niet voorradig zijn gebruik dan een alcoholhoudende handgel die tenminste 60% alcohol bevat. Was altijd je handen met water en zeep als je handen zichtbaar vies zijn.
 • Vermijd direct contact met mensen tijdens een zakelijke ontmoeting bijv. handen schudden. Je kunt zeggen dat je het businessprotocol graag zou respecteren en het je een goed idee lijkt, gezien de uitbraak, het handen schudden even achterwege te laten.

Belangrijk voor uitzendkrachten of interim- en projectmanagers van Robert Half die tijdelijk aan een opdracht of project werken:

Q: Wat als ik positief getest word op het Coronavirus (COVID-19)?

Ga niet naar je werk als je bezig bent met een opdracht of project. Bel onmiddellijk je Robert Half consultant en laat ons weten dat je positief getest bent op COVID-19, en wij zullen je verdere instructies geven. Jouw Robert Half consultant zal rechtstreeks contact opnemen met de klant.

Q: Wat als ik mogelijk op mijn werkplek in contact ben geweest met iemand die positief getest is op COVID-19?

Neem onmiddellijk contact op met je lokale Robert Half kantoor en vertel je consultant dat je het vermoeden hebt dat je op je werkplek in contact bent geweest met iemand die positief getest is op COVID-19. Zij zullen je verder begeleiden.

Q: Wat als ik me ziek voel? Wat moet ik dan doen?

Jouw gezondheid komt op de eerste plaats. Neem contact op met het lokale Robert Half kantoor of je consultant als je ziek bent, ga niet naar je werk, of als je op je werk bent, ga dan onmiddellijk naar huis. Zoek zo snel mogelijk medische hulp. Als er COVID-19 bij je wordt vastgesteld, blijf dan thuis tot je hersteld bent en van de arts weer naar je werk mag. Je consultant zal de klant informeren over je beschikbaarheid en wanneer je weer aan het werk zult gaan.

Q: Wat als het bedrijf waar ik werk dichtgaat?

Neem onmiddellijk contact op met je lokale Robert Half kantoor of je consultant en laat ze weten dat de klant heeft besloten het kantoor voor een bepaalde periode te sluiten. Je consultant zal samen met de klant bepalen of je werk op afstand kan worden gedaan en of dat van je verwacht wordt. Als werken op afstand niet mogelijk blijkt dan kan je opdracht of project beëindigd worden. Wij zullen ons best doen om een nieuwe opdracht voor je te vinden. Contacteer je Robert Half consultant indien je nog vragen hebt. Je komt mogelijk in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering afhankelijk van de lokale wetgeving.

Q: Word ik doorbetaald als ik ziek thuiszit?

Als je getroffen wordt door het Coronavirus, geniet je dezelfde bescherming als elke andere werknemer die met ziekteverlof is.

Q: Wat als ik voor mijn werk internationaal moet reizen?

Je kunt wettelijk gezien niet weigeren om naar de getroffen gebieden te reizen. Alleen als er een officiële reiswaarschuwing bestaat voor de regio waar je naartoe moet reizen, heb je het recht om de reis te weigeren.

Als je geen bezwaar hebt tegen reizen, volg dan de reisrichtlijnen van de overheid. Als je liever niet reist, neem dan contact op met je lokale Robert Half kantoor en laat hen weten dat je bent gevraagd te reizen maar dat liever niet doet. Wij zullen dan je bezorgdheden met de klant bespreken.

Q: Wat als ik vanwege een opdracht door de klant gevraagd wordt een binnenlandse reis te maken?

Als je vanwege een zakenreis veel verder dan je gewone woon-werk verkeer moet reizen of een vliegreis moet maken, ergens moet overnachten of een lange reis met het openbaar vervoer moet maken en je hebt daar bezwaar tegen, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Laat je lokale Robert Half kantoor of consultant weten dat je gevraagd bent om te reizen maar je dat liever niet doet. Wij zullen dan je bezorgdheden met de klant bespreken.

Q: Wat als de kinderopvang of school van mijn kind sluit vanwege een mogelijke Coronavirus besmetting?

Onderzoek alternatieven voor kinderopvang. Als die er niet zijn, neem dan contact op met je lokale Robert Half kantoor of consultant en dan zullen zij samen met de klant bekijken of je vanaf huis kunt werken. Als dat niet mogelijk blijkt dan kan je opdracht beëindigd worden; dat hangt vaak van de klant af. Wij zullen dan samen met jou, afhankelijk van je beschikbaarheid, naar een nieuwe opdracht zoeken. Je komt mogelijk in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering afhankelijk van de lokale wetgeving.

Q: Wat als ik zelf een reis heb gemaakt of op vakantie ben geweest in een ander land, moet ik dan Robert Half of de klant daarvan op de hoogte stellen?

Als je in een land bent geweest waar geen reisbeperkingen voor gelden en je bent niet ziek en vertoont geen symptomen dan hoef je niemand van je reis op de hoogte te stellen.

Als je onlangs in een land of gebied bent geweest waarvoor wel een reisbeperking geldt, neem dan contact op met je Robert Half kantoor of consultant voor verdere richtlijnen voordat je weer naar je werk gaat.

Terug naar boven