Zomervakanties en pieken opvangen met tijdelijke medewerkers

Tijdelijke Medewerkers

De zomer komt snel dichterbij. En dus ook de jaarlijkse vakantie van veel werknemers. Blijft uw bedrijf draaien terwijl uw personeel van wat welverdiende rust geniet? Dan zijn tijdelijke medewerkers meer dan welkom om de afwezigen op te vangen. Met tijdelijke administratieve en boekhoudkundige talenten zorgt Robert Half ervoor dat de werkvoorraad tijdens de vakantieperiode voor iedereen hetzelfde blijft.

Met dit 5-stappenplan vangt u de vakantie op:

  • Zorg dat vakantie tijdig wordt aangevraagd.
  • Indexeer: het aantal tijdelijke medewerkers, de periode en de afdelingen waar die ingeschakeld moeten worden.
  • Stel de functieomschrijvingen op en zet de tijdelijke vacatures bij ons uit.
  • Evalueer de profielen die u worden aangeboden en hak de knoop door.
  • Vraag uw vaste medewerkers de nodige voorbereidingen te treffen voor ze met vakantie vertrekken. Zo effenen ze het pad voor hun vervangers en raken die sneller ingewerkt.

Anticipeer

Vakantieaanvragen worden in veel gevallen ruim voor de zomer ingediend. In pakweg mei heeft u dus al een goed beeld van hoe de bezetting in juli en augustus zal zijn. Dreigt een te lage capaciteit extra werk te genereren voor wie niet op vakantie vertrekt? Dan is het tijd om in actie te komen. Robert Half reikt u hierbij graag de hand. Via OfficeTeam en Accountemps bieden we u oplossingen voor de tijdelijke vervanging van uw administratieve en boekhoudkundige medewerkers. Een pas afgestudeerde boekhouder, een gedreven crediteuren medewerker of een ervaren financiële specialist? Secretaresses, receptionistes of customer service medewerkers? Samen gaan we op zoek naar kwalitatieve profielen die uw organisatie tijdelijk kunnen ondersteunen.

Sneller dan snel

Heeft u geanticipeerd, maar komt u plots toch in de problemen? Doordat een van uw medewerkers plots ziek wordt of wordt u geconfronteerd met andere onvoorziene omstandigheden? Dan helpt ons 'Proefdag'-systeem u uit de problemen. Onze uitgebreide database stelt ons immers in staat u dezelfde dag nog een geschikt profiel met een ‘8-uurgarantie' voor te stellen. Daarbij verliezen we geen tijd met interviews en cv-analyses. Onze topkandidaten zijn namelijk meteen inzetbaar.

Ook buiten de zomer

Tijdelijke krachten zijn een ideale oplossing om (verlof)periodes op te vangen, maar ook daarbuiten kunnen zij uw organisatie helpen. Denk aan de afsluiting van het boekjaar of aan andere piekperiodes gedurende het jaar. Voor die momenten houden we sterke Accountemps- en OfficeTeam-profielen klaar. Ze zijn onmiddellijk inzetbaar ter vervanging van een vaste medewerker die met zwangerschapsverlof gaat, ter ondersteuning in extra drukke periodes of voor de inbreng van een specifieke expertise.

Deze pagina delen