Recruitmentconsultant FAQ's

Wat zeggen de recruiters bij Robert Half over hun ervaring?

Onze medewerkers zijn het erover eens dat Robert Half een prettig bedrijf is om voor te werken. We hechten veel waarde aan samenwerking, investeren continu in training – zowel bij je indiensttreding als daarna – en stimuleren een ondernemende teamgeest. Onze bedrijfscultuur draait niet alleen om het beheren van ons bestaande klantenportfolio; we halen ook veel plezier uit het opbouwen van nieuwe zakelijke relaties. Bij Robert Half krijg je het hoogste niveau van technologische ondersteuning om je netwerk uit te bouwen.

Klopt het dat je in de recruitment hard moet werken en lange werkdagen maakt?

Werken in de recruitmentsector kan uitdagend zijn. Daarom bieden we een uitgebreid trainingsprogramma en doelgerichte workshops aan. Beschik je over de juiste motivatie en ambitie, dan zal deze job je veel voldoening geven. Als je je zorgen maakt over de lange werkdagen die bij veel bedrijven in de rekruteringsector gelden, weet dan dat we je ondersteunen om op schema te blijven. Zo kan je te lange werkdagen vermijden.

Hoe zit het met basissalaris en commissies?

Bij Robert Half ontvangt iedereen een marktconform salaris. Recruitmentconsultants hebben echter een veel groter verdienpotentieel, omdat onze bonusregelingen geen plafond hebben. De bonusstructuur werkt op basis van een gelaagd systeem en wordt lucratiever naarmate je meer bijdraagt. Dus wat je erin stopt, haal je er direct weer uit. Onze bedrijfsmodellen zijn gericht op het werken in teamverband, waarbij we onze klanten en kandidaten op de eerste plaats zetten via ons Ethics First-beleid.

Hoelang duurt het voordat ik me de rol heb eigengemaakt als ik nooit eerder in de recruitment heb gewerkt?

We bieden een intensief trainingsprogramma aan bij de start van je carrière om de best practices en KPI’s van Robert Half in recordtempo onder de knie te krijgen. Ook nadat het 14 weeks program afgelopen is, blijven we in je loopbaan investeren met trainingen het hele jaar door.

Geld motiveert me wel, maar welke andere voldoening kan ik verwachten van een baan in de recruitment?

Mensen helpen geeft veel voldoening. Een kandidaat helpen een nieuwe baan te vinden of een klant bijstaan bij het werven van nieuw talent geeft een geweldig gevoel. Daarnaast bieden we een motiverende werkomgeving waarbij je deel uitmaakt van een team dat je fantastische ondersteuning geeft.

Welke persoonlijke eigenschappen maken van iemand een succesvolle recruiter?

Recruitment kan uitdagend en bijzonder competitief zijn. Onze meest succesvolle consultants zijn dan ook zeer veerkrachtig. Ze zijn gemotiveerd, werken graag samen en meten succes op basis van resultaten.

Is werken bij een recruitmentbedrijf een goede stap om mijn HR-carrière te beginnen?

Hoewel rollen binnen HR en recruitment veel gemeen hebben, raden we je aan om direct aan de slag te gaan als HR-professional binnen de bedrijfswereld. Er zijn veel vergelijkbare aspecten binnen onze organisatie, maar Robert Half specialiseert zich niet in HR.

Welke carrière geeft de beste basis om een professionele consultant te worden?

Ervaring in een van onderstaande functies kan een meerwaarde zijn om bij ons aan de slag te gaan:

 • Accountmanager
 • Accountmanager bank
 • Auditor
 • Belastingadviseur
 • Business development manager
 • Commercieel adviseur in bank of verzekeringen
 • Communicatiespecialist
 • Consultant
 • Customer service medewerker
 • Financiële of boekhoudkundige functie
 • Psycholoog

Wil jij werken bij Robert Half?

Bij Robert Half zijn we altijd op zoek naar nieuwe medewerkers, of je nu een ervaren talent manager bent of nieuw bent in de sector.

Solliciteer nu