Met collega's naar sportwedstrijden kijken versterkt teamgevoel

11 juni 2014
  • 79% van de Nederlandse kantoormedewerkers brengt graag tijd door met collega's buiten werktijd
  • 72% denkt dat goed kunnen samen werken de belangrijkste eigenschap is om met het team het hoogst mogelijke prestatieniveau te bereiken
  • 53% vindt dat hun huidige team collega's bovengemiddeld of zelfs uitzonderlijk hoog presteert

 

Amsterdam, 12 juni 2014 – Succesvolle teams zijn het resultaat van een goed samenspel – zowel in de sportwereld als op de werkvloer. 8 van de 10 kantoormedewerkers geven aan dat goed samenwerken de belangrijkste eigenschap is om met het team het hoogste prestatieniveau te bereiken. Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel. Het is belangrijk dat collega’s elkaar goed kennen, op elkaar ingespeeld raken en samen voor een doel gaan. En waar wordt het saamhorigheidsgevoel meer gestimuleerd dan tijdens het samen kijken naar een sportwedstrijd?

Meer dan de helft (53%) van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt dat hun huidige team op het werk bovengemiddeld of zelfs uitzonderlijk hoog presteert. Slechts 3% zegt dat hun team ondermaats presteert. Of collega’s een goed team vormen heeft te maken met hun mentaliteit. 72% van de ondervraagden geeft aan dat willen samenwerken het belangrijkste onderdeel van de mentaliteit is om het hoogst mogelijke prestatieniveau te bereiken met het team.

Versterk de teamgeest

Bijna 8 op de 10 Nederlandse kantoormedewerkers brengt graag tijd door met collega’s buiten werktijd. Meer dan een derde (37%) zegt dat met collega’s naar een sportwedstrijd kijken goed is om elkaar buiten het werk te leren kennen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere verstandhouding met collega’s van andere afdelingen.

“Werknemers brengen het grootste deel van hun dag op kantoor door. Toch bieden de dagelijkse werkzaamheden vaak niet genoeg ruimte om collega’s op een persoonlijkere manier te leren kennen,” zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Samen naar spannende sportwedstrijden kijken zorgt ervoor dat de teamspirit van het elftal op het scherm overgenomen wordt door het team op de werkvloer. Het delen van de euforie bij winst of de teleurstelling bij verlies kan het begrip voor elkaar vergroten en de ontspannen sfeer kan eventuele onderlinge spanningen verzachten.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Over het onderzoek

Dit onderzoek is ontwikkeld door Robert Half en door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau uitgevoerd in maart 2014. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 261 Nederlandse kantoormedewerkers van bedrijven uit verschillende sectoren in heel Nederland.

Over Robert Half

Robert Half, opgericht in 1948, is marktleider op het gebied van gespecialiseerde permanente en tijdelijke arbeidsbemiddeling. De groep telt meer dan 345 vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is deze groep vertegenwoordigd door de volgende divisies: Accountemps; specialist in het uitzenden en detacheren van boekhoudkundig en financieel personeel, Robert Half Finance & Accounting; specialist in de werving & selectie van financiële specialisten, Robert Half Management Resources; bemiddelt financiële interim-managers op strategisch, tactisch en operationeel niveau en OfficeTeam; gespecialiseerd in het plaatsen van administratieve en secretariële professionals op tijdelijke basis. In Nederland is Robert Half gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.roberthalf.nl.

Document: Met collega's naar sportwedstrijden kijken versterkt teamgevoel

Deze pagina delen