IMA en Robert Half gaan samenwerken voor Nederlandse finance professionals

Het Institute of Management Accountants en gespecialiseerde arbeidsbemiddelaar Robert Half gaan in Nederland samenwerken om controllers en management accountants een betere positie op de arbeidsmarkt te geven.

Het Institute of Management Accountants en gespecialiseerde arbeidsbemiddelaar Robert Half gaan in Nederland samenwerken om controllers en management accountants een betere positie op de arbeidsmarkt te geven. Finance professionals die door Robert Half worden begeleid krijgen onder meer 50% korting op deelname aan de Certified Management Accountant (CMA)-examens.

CMA-certificering wordt wereldwijd erkend als keurmerk voor finance competenties zoals bijvoorbeeld budgettering, controlling en rapportage; maar ook corporate finance, risk management en ethiek. De twee examens tot CMA worden afgenomen door IMA, de wereldwijde associatie van controllers en management accountants, wiens Europese hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. IMA biedt werkzoekenden via het partnerschap met Robert Half in Nederland ook drie maanden gratis IMA lidmaatschap, met toegang tot IMA’s webinars en evenementen. Bovendien kunnen kandidaten gebruik maken van CareerDriver, de carrièremanagement-tool voor IMA-leden die vaardigheden toetst aan de hand van 40 financiële en accountingfuncties en de mogelijkheid beidt tot het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Nederland, is verheugd over de samenwerking: “CMA-certificering laat werkgevers zien dat de sollicitant strategisch onderlegd is en als finance professional echt kan bijdragen aan de koers van het bedrijf. Onze kandidaten hebben bovendien toegang tot de expertise van IMA, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering en integrated reporting. Daardoor zijn ze niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak, maar ook klaar voor de toekomst.”

Alain Mulder, Regional Director IMA Europe, vult aan: “Robert Half heeft uitstekend zicht op de trends in de markt. Een mooi voorbeeld is hun aandacht voor soft skills. Finance professionals moeten niet alleen de cijfers begrijpen, ze moeten ze ook kunnen uitleggen. Aan andere afdelingen, of aan de boardroom. Dit is ook een belangrijk onderdeel van CMA-certificering. Samenwerking met Robert Half lag dus voor de hand.”

Over IMA® (Institute of Management Accountants)

IMA®, de associatie van controllers, management accountants en financiële professionals in bedrijven, is een van de grootste en meest gezaghebbende organisaties die zich exclusief richt op de ontwikkeling van de belangen en deskundigheid van de beroepsgroep. IMA geeft wereldwijde vakinhoudelijke ondersteuning met onderzoek, het CMA® (Certified Management Accountant) programma, bijscholing en bevordering van de hoogste ethische beroepsstandaarden. IMA, dat hoofdkantoor houdt in het Amerikaanse Montvale, New Jersey, heeft een mondiaal netwerk van meer dan 100.000 leden in 140 landen en 300 beroeps- en studieafdelingen. De organisatie levert lokaal afgestemde diensten via vier regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, Europa en Midden-Oosten/Afrika. Ga voor meer informatie over IMA naar www.imanet.org.

Over de CMA® (Certified Management Accountant)

Het wereldwijd erkende CMA® (Certified Management Accountant) programma van IMA® biedt een relevante beoordeling van hoogwaardige controlling-, accounting- en financial managementkennis op vier kernterreinen: financiële planning, analyse, controle en beslissingsondersteuning. Kijk voor meer informatie over het CMA certificeringsprogramma op www.imanet.org/certification.