CFO's zijn optimistisch en werven in 2015

23 juni 2015

ROBERT HALF PERSONEELSBAROMETER juli - december 2015

  •  38% van de CFO’s en financieel directeuren geeft aan het komende half jaar extra posities binnen finance te creëren, wat een stijging is van 20% ten opzichte van 2013
  • 88% vindt het uitdagend om gekwalificeerde financiële professionals te vinden
  • De top 3 functiedomeinen waarin financieel verantwoordelijken de meeste moeilijkheden ondervinden, zijn boekhouden/accounting (47%), financial controlling (27%) en business/financial analysis (21%)

Amsterdam, 2 juli 2015 - Negen op de tien Nederlandse CFO’s en financieel directeuren zijn van plan de komende maanden financieel personeel te werven, en dit voor zowel nieuwe als bestaande posities. Dit is een stijging van 25% ten opzichte van de wervingsplannen twee jaar geleden, het jaar waarin volgens velen de crisis net over haar hoogtepunt was. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals. Het starten van nieuwe projecten (48%) en het uitbreiden van het product- of dienstenaanbod (45%) zijn de voornaamste redenen voor het creëren van nieuwe functies.

 Nu de economie weer aantrekt, zegt 92% van de CFO’s en financieel directeuren vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van de Nederlandse economie en 94% geeft aan vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf. Dit optimisme is terug te zien in de wervingsplannen voor de tweede helft van 2015: 38% is van plan nieuwe vaste financiële posities te creëren. Dat betekent een duidelijke kentering in vergelijking met voorgaande jaren: vergeleken met de wervingsplannen twee jaar geleden is dit een stijging van 20% en ten opzichte van vorig jaar een stijging van 8%. Nog eens 53% geeft aan dat ze vrijgekomen functies op de financiële afdeling zullen invullen de komende maanden. Het is voor het eerst in drie jaar tijd dat CFO’s en financieel directeuren aangeven geen plannen te hebben om functies te schrappen.

 Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland licht toe: “Bedrijven zijn tegenwoordig optimistischer en willen projecten, investeringen en initiatieven die vanwege de crisis eerder ‘on hold’ waren gezet niet meer uitstellen, maar in toenemende mate implementeren. Om deze nieuwe initiatieven te ondersteunen, hebben ze dan ook meer gekwalificeerd financieel personeel nodig, zowel voor vaste als voor tijdelijke functies.”

 

De wervingsplannen van CFO’s en financieel directeuren

2013

2014

2015

Uitbreiden: nieuwe functies creëren

18%

30%

38%

Behouden: enkel vrijgekomen functies invullen

48%

55%

53%

Bevriezen: vrijgekomen functies niet invullen en geen nieuwe functies creëren

18%

12%

10%

Verminderen: functies verwijderen

16%

4%

0%

Bron: onafhankelijke enquête uitgevoerd in opdracht van Robert Half onder 200 CFO’s en financieel directeuren in Nederland – door afronding is de totale som mogelijk niet 100%

 Gekwalificeerde financiële professionals zijn lastig te vinden

Bijna negen op de tien (88%) CFO’s en financieel directeuren zeggen dat het uitdagend is om gekwalificeerde financiële professionals te vinden. De voornaamste redenen die zij daarvoor geven, zijn het gebrek aan technische niche-experts (27%) en commerciële vaardigheden (26%), maar ook wordt opgemerkt dat de vraag groter is dan het aanbod (25%). De functiegebieden waarbij CFO’s en financieel directeuren de meeste moeite hebben om gekwalificeerde kandidaten te vinden, zijn boekhouden/accounting (47%), financial controlling (27%) en financial/business analysis (21%). Slechts 6% geeft aan dat het niet moeilijk is om kandidaten te vinden in de functiegebieden binnen finance en accounting.

 “De vraag naar financiële toptalenten is groter dan het aanbod in veel gespecialiseerde functiedomeinen binnen finance. Bedrijven moeten daarom de concurrentiestrijd aangaan om deskundige financiële medewerkers aan te trekken en te behouden. Deze ‘war on talent’ duidt dan ook het belang van een optimaal wervingsproces. Nu er meer baankansen vrijkomen, is hetvoor werkgevers van groot belang om een voorsprong op concurrerende ondernemingen te krijgen door in te zetten op duidelijke selectiecriteria en een gestroomlijnd wervingsproces,” aldus Stephan Renken.

 

In welk functiedomein binnen finance en accounting ondervindt u de meeste moeilijkheden om gekwalificeerde kandidaten te vinden?
Boekhoudkundige profielen* 47%
Financial controlling 27%
Financial/business analysis 21%
Riskmanagement 20%
Finance- en/of accountingmanagement 19%
Interne audit 18%
Compliance 17%
Kredietmanagement 17%
Tax en treasury 4%
Het is niet moeilijk om gekwalificeerde kandidaten te vinden. 6%

Bron: onafhankelijke enquête uitgevoerd in opdracht van Robert Half bij 200 Nederlandse CFO’s en financieel directeuren – meerdere antwoorden toegestaan

(*(GL) accountant; AP/AR accountant; assistant accountant/assistent boekhouder)

Document: Persbericht: CFO's zijn optimistisch en zetten in op baancreatie

Deze pagina delen