Bijna de helft van de Nederlanders wil na pensionering toch werken

10 juli 2011

 

Bijna de helft van de Nederlanders wil na pensionering toch werken

 

Amsterdam, 11 juli 2011 - 47% van de Nederlanders zegt ja als hen gevraagd wordt of ze na hun pensionering nog willen werken, maar het overgrote deel daarvan (40%) wil wel flexibel kunnen werken. En 73% van de Nederlanders verwacht dat ze langer moeten doorwerken na hun vijfenzestigste verjaardag dan in het verleden het geval zou zijn geweest. Dit is het hoogste percentage van Europa. De Belgen zijn beduidend optimistischer over hun pensioneringsdatum, maar 44% van hen denkt dat ze na hun vijfenzestigste nog moeten werken. In Duitsland werd al in 2007 besloten om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. Toch denkt 46% van de Duitsers dat ze nog langer moeten werken.

De Zwitsers die een pensioenleeftijd voor mannen van 65 jaar en 64 jaar voor vrouwen hanteren, maken zich het minst ongerust. Slechts 31% geeft aan dat ze verwachten te moeten werken na deze leeftijd. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een internationaal onderzoek van Robert Half, de Workplace Survey Q4 2010, waaraan meer dan 2.400 financiële, human resources en algemene managers uit 10 landen deelnamen.

Ronald de Zoete, Associate Director of Robert Half, zegt in een toelichting: “Ondanks  tegenstand in de politiek en bij de vakbonden, blijkt nu dat bijna de helft van de Nederlandse managers na hun pensionering wil doorwerken. Hiervan zegt 40% dat ze dit wel op een flexibele basis wil doen. Dit toont aan hoe we gewend zijn in onze maatschappij aan interim management, een concept dat in de volwassen Nederlandse markt goed geaccepteerd is. Dagelijks ontmoeten we nieuwe mensen die in een vroege fase van hun carrière beginnen aan interim management klussen. Bedrijven waarderen deze experts steeds mee. Op dit moment krijgen we veel vragen voor projecten zoals de optimalisatie van projecten en Micro Dynamics NAV of AX. Onze klanten stellen prijs op de flexibiliteit, de ervaring, de brede kennis en de hands-on mentaliteit van onze interim managers. Dit helpt hen om projecten succesvol op tijd af te ronden. De verantwoordelijkheid om werknemers te vinden met de juiste capaciteiten en ervaring ligt bij Robert Half en dit zijn voor ons de belangrijkste criteria bij het zoeken naar mensen, zelfs als dat betekent dat iemand dicht tegen zijn pensionering aanzit of al gepensioneerd is."

In de meeste Europese landen is de werkwilligheid nog hoger dan in Nederland: Ongeveer tweederde van de Duitsers (65%) en Fransen (63%) en meer dan de helft van de Belgen (53%) wil ook doorgaan. Nederlanders verwachten op die leeftijd te werken aan maatschappelijke issues (29%) - een veel hoger percentage dan in de rest van Europa - of ze willen van hun hobby hun werk maken (20%). Werken als consultant voor andere bedrijven (19%) of voor het huidige bedrijf (17%) worden eveneens genoemd. Een kleine groep gepensioneerden, 6%, wil zelfs nog een eigen bedrijf opbouwen.

In Nederland geven diegenen die willen stoppen na hun pensionering als belangrijkste reden aan dat ze liever hun tijd te besteden aan persoonlijke bezigheden (41%). 34% zegt dat ze lang genoeg gewerkt hebben en 13% stelt dat ze voldoende geld hebben om te genieten van een leven zonder werk.

Over de Workplace Survey Q4 2010
De gegevens zijn gebaseerd op de Workplace Survey, een internationaal onderzoek van Robert Half, verricht in de herfst van 2010 door onafhankelijk onderzoeksbureau Heliview Research onder meer dan 2.400 Finance, Human Resources en Executive Managers in 10 landen: België, Brazilië, Dubai, Duitsland, Frankrijk,Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.
 

Over Robert Half International
Robert Half International, opgericht in 1948, is marktleider op het gebied van gespecialiseerde permanente en tijdelijke arbeidsbemiddeling. De groep telt meer dan 360 vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is deze groep vertegenwoordigd door de volgende financiële divisies: Accountemps; specialist in het uitzenden en detacheren van boekhoudkundig en financieel personeel, Robert Half Finance & Accounting; specialist in de werving & selectie van financiële specialisten, Robert Half Management Resources; bemiddelt financiële interim professionals op strategisch, tactisch en operationeel niveau en Robert Half Financial Services Group; gespecialiseerd in het plaatsen van financiële en bancaire professionals. In Nederland zijn wij gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Zie voor meer informatie  www.roberthalf.nl. Kijk voor meer informatie op http://www.roberthalf.nl.

Document: PDF - Bijna de helft van de Nederlanders wil na pensionering toch werken

Deze pagina delen