60% van de financieel directeuren bezorgd over verlies topmedewerkers

15 november 2012

Amsterdam, 19 november 2012 –CFO’s en financieel directeuren hebben veel moeite met het behouden van financiële topprofessionals. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van Robert Half, wereldleider op het gebied van gespecialiseerde arbeidsbemiddeling. In Nederland maken zes op tien (60%) financieel directeuren zich zorgen over het verlies van hun beste medewerkers in het komende jaar.

Het wervingsproces van gekwalificeerde financiële professionals kost bedrijven veel tijd en geld. Het is daarom van belang dat nieuwe werknemers een aantal jaar bij het bedrijf werkzaam blijven. Bij de meeste bedrijven gaan zelfs al nieuwe werknemers weg binnen het eerste jaar. De redenen hiervoor zijn vaak dat de werknemer geen klik heeft met de bedrijfscultuur, niet aan de verwachtingen kan voldoen of onvoldoende geïntegreerd is in het team.  

“In de huidige arbeidsmarkt voor financiële professionals is een ‘war for talent’ aan de gang,” vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Bedrijven moeten zich realiseren dat het daarbij  niet alleen gaat om het werven van topmedewerkers, maar dat het behouden van huidige medewerkers evenveel aandacht vraagt. Een hoog personeelsverloop kan namelijk serieuze implicaties hebben voor de productiviteit en de moraal binnen het bedrijf. Door medewerkers een carrièreperspectief te bieden, hen extra te belonen door middel van een bonus of hen meer flexibiliteit in werktijd en werklocatie te geven, kunnen bedrijven medewerkers aan zich binden en zullen zij minder snel van baan wisselen.”

Document: Bekijk hier het volledige persbericht

Deze pagina delen