Wat doet een consultant?

Heb jij je altijd afgevraagd wat een baan als consultant nou eigenlijk inhoudt? Als consultant werk je samen met kandidaten die op zoek zijn naar een baan en met klanten die op zoek zijn naar een nieuwe medewerker. Het is jouw taak om ze bij elkaar te brengen en ze juist te matchen. 

Een combinatie van recruiting, netwerken én account management vaardigheden zijn noodzakelijk voor deze functie. 

Taken zijn (afhankelijk voor welke divisie je gaat werken):

  • Relaties opbouwen met CFO’s, Finance Directors, Controllers en HR managers van (inter)nationale organisaties;
  • Acquisitie van (financiële) interim-opdrachten, werving en selectieopdrachten of tijdelijke functies;
  • Kandidaten interviewen en de geselecteerde professionals presenteren aan opdrachtgevers;
  • Adviseren en begeleiden van opdrachtgevers en professionals voor- tijdens- en na het sollicitatieproces;
  • Een uitgebreid netwerk van (financiële) kandidaten opbouwen en onderhouden;
  • Het verdiepen in de markt en het bijwonen van vakbeurzen en netwerkgelegenheden.

Ben jij de persoon naar wie wij op zoek zijn?

Robert Half International is gegroeid door vast te houden aan een aantal sterke principes: aantrekken van toptalent, zorgen dat ze de beste tools tot hun beschikking krijgen, de mogelijkheid geven om succesvol te zijn en hen uitstekend belonen. Wij zoeken naar top performers, mensen die werkelijk willen uitblinken in een commerciële rol. Ben jij nieuwsgierig genoeg om kritische vragen te stellen, professionele oplossingen te bieden en samen te werken met een team van professionals om het onderste uit de kan te halen? Als je dit wil zouden wij je graag willen ontmoeten om jouw ambities te bespreken!

“Sales” – het sleutelwoord voor een consultant

Het is belangrijk dat je je thuis voelt in een commerciële omgeving en dat je begrijpt hoe een sales model werkt. Je moet in staat zijn om een groot netwerk om je heen te bouwen en pro-actief en positief met doelen/targets om te gaan. Uiteraard bieden wij je hier uitstekende (sales)trainingen voor aan, maar het moet wel in je straatje passen.

Unieke werkmethodieken

De werkmethodieken die wij gebruiken, zijn uniek in hun soort en zeer succesvol gebleken. Hoe wij precies werken, kunnen we nu nog niet prijs geven, maar uiteraard hoor je daar meer over wanneer we met je in gesprek zijn.

 

 

Deze pagina delen