Versla de January Blues en floreer in 2022

Geplaatst door Robert Half on 17/01/2022

Nu het nieuwe jaar net gestart is en de omikronvariant zich razendsnel verspreidt, stellen velen zich de vraag of dit dan het jaar wordt waarin we terugkeren naar het ‘normale’ leven. En dat zorgt voor veel onzekerheid. Uit het rapport State of the Global Workplace van Gallup blijkt dat bijna 7 op de 10 mensen het moeilijk hebben, en dat bijna 80% zich niet langer betrokken voelt bij hun werk. Hoewel deze cijfers deels toegeschreven kunnen worden aan de COVID-situatie, maakt het ook deel uit van een bredere, groeiende en vooral alarmerende trend.

Vandaag is het Blue Monday - zogezegd de meest deprimerende dag van het jaar – waarop de vakantieblues, de winterdip en ontevredenheid over het werk zich met elkaar mengen. Vóór de pandemie konden we er altijd zeker van zijn dat we ons tijdens de kerstvakantie gelukkiger zouden voelen. Hoewel er geen sterk bewijs is dat de derde maandag in januari écht de ongelukkigste dag van het jaar is, is er altijd een sterke daling van het algemene tevredenheidsgevoel vanaf de kerstpiek. In 2019 daalde het geluksniveau van 61% naar 48%. Dit jaar daalde het tot 41%.

Hoe gaan we om met 2022

Het is duidelijk dat mensen momenteel vooral proberen te overleven en niet echt floreren tussen al deze aanhoudende onzekerheid. We zitten nu al meer dan twee jaar onder het gemiddelde wat betreft het geluksniveau. We voelen het in ons dagelijks leven en we voelen het zeker in onze teams. Dus wat kunnen we doen om Blue Monday dit jaar te verslaan en ervoor te zorgen dat 2022 in het teken staat van heropleven? Robert Half ging te rade bij Nic Marks, toonaangevend Londens statisticus en welzijnsexpert.

Vier dingen die u kunt doen om te floreren

1. Maak contact

Onthoud dat je niet alleen bent. Zoek contact met collega's en vrienden. Thuiswerken en lockdown-situaties maken dat we ons meer geïsoleerd voelen. Niet alleen missen we onze vrienden, maar we missen ook de neveninteracties die ons helpen een hechtere band te vormen met de mensen met wie we werken.

Om dit tegen te gaan, kan je elke dag contact leggen met een andere collega. Plan een online call of ga voor een walk and talk-bijeenkomst. Managers kunnen teams assisteren om samen te werken aan projecten om zo meer interactie met elkaar te hebben. Zo maak je je werkdag aangenamer en productiever.

2. Ga naar buiten

Januari kan koud en grijs zijn, maar maak tijd om naar buiten te gaan. Zelfs al is het maar 30 minuten per dag, buiten wandelen of lopen helpt je om je beter te voelen en je nadien beter te kunnen concentreren.

3. Afwisseling

We hebben nu allemaal onze pandemische routine aangenomen, maar is dat iets dat ons geluk brengt? Neem in januari de tijd om na te denken over waar je in de pre-pandemietijden energie uit haalde en wat je in de komende maanden geluk zou kunnen brengen. Misschien moet je dat wel even herontdekken. Stel jezelf een nieuw doel om iets nieuws te leren. Doe deze oefening zowel op professioneel als op privévlak. De uitdaging van het ontdekken zal je zelfverzekerder maken en wat plezier in je routine brengen.

4. Schrap een slechte gewoonte

Onderschat de kracht van het nieuwe jaar niet - het zorgt voor een propere lei en is het perfecte moment om slechte gewoontes te doorbreken. De start van het nieuwe jaar is een natuurlijke periode van bezinning die je extra motivatie kan geven om jezelf te transformeren. Om het haalbaar en realistisch te houden: begin met 1 slechte gewoonte. Dan is het gemakkelijker vol te houden.

Een gelukkiger 2022

Geluk is een gewoonte, en het vergt een consequente inspanning om gelukkiger te worden. Een van deze dingen één keer doen is niet voldoende. Maar zelfs als je je focust op een van deze tips en die herhaaldelijk uitvoert, zul je resultaten zien en de blues vermijden op zowel Blue Monday als daarna.

 

Over Nic Marks

Nic Marks is een van de meest gerenommeerde geluksexperten en statistici van het Verenigd Koninkrijk. Hij werkte in het verleden voor overheden en regeringen die hij adviseerde over welzijn meten en verbeteren. In 2010 gaf hij een populaire TED-talk over zijn werk.

Nic heeft met meer dan 1.000 verschillende teams en organisaties samengewerkt om te identificeren wat werkgeluk en een positieve bedrijfscultuur bepaald. In 2021 creëerde hij FridayOne – een individuele gelukstest – die mensen helpt na te denken over hoe gelukkig ze zijn op het werk. Deze 5-minuten durende test geeft een persoonlijk rapport boordevol inzichten en tips.

Meer blogposts...