Op zoek naar een nieuwe baan? Schakel de hulp in van een uitzendbureau!

Geplaatst door Robert Half on 10/06/2022

Als je op zoek bent naar een baan, dan zal je merken dat je een groot aantal vacatures tegenkomt die afkomstig zijn van uitzendbureaus. Misschien is het niet je eerste gedachte hierbij, maar zulke bureaus bieden je echt heel wat voordelen. Uitzendwerk kan dienen als een stevige springplank voor een vaste baan, of juiste de ideale gelegenheid zijn om via tijdelijk werk de markt te verkennen en zo te ontdekken wat écht bij je past. Als uitzendkracht val je bovendien onder de standaard arbeidswetgeving en kan je dus genieten van dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als vaste werknemers. Je hebt recht op maaltijd- of ecovouchers, vakantiegeld, pensioen of kinderbijslag. Plus, je gewerkte dagen op uitzendbasis tellen net zo goed mee voor je pensioen. Uitzendwerk? Wij zeggen, doen!

Laat je begeleiden

De zoektocht naar een nieuwe baan is niet altijd eenvoudig en kan veel tijd in beslag nemen. Wees daarom slim en laat je bijstaan door professionals. De rekruteringsspecialisten van een uitzendbureau gaan niet alleen op zoek naar een match voor jouw talenten en wensen, ze weten ook wat er speelt op de arbeidsmarkt. Zo vormen zij dé schakel tussen werknemers en bedrijven. Ze speuren de markt af naar een geschikte baan én zorgen ervoor dat je helemaal binnen het DNA van het bedrijf past.

Hoe kies ik het een uitzendbureau?

Zoek naar een bureau dat gespecialiseerd is in de sector die je voor ogen hebt en neem vooraf alvast een kijkje in hun baan-aanbod. Het gaat om jouw carrière, dus wees niet bang om uitleg te vragen over hun werkwijze en plaatsingsmethode bij de klant. Elk zichzelf respecterend uitzendbureau stuurt je bovendien nooit naar huis zonder informatie over hun openstaande vacatures, potentiële werkgevers in de door jou gekozen sector en relevante trends op de arbeidsmarkt.

Hoe tijdelijk is tijdelijk?

Een uitzendcontract kan je altijd vrij opzeggen. Je hebt dan een opzegtermijn die varieert van een dag tot een maand, afhankelijk van je contract en je dienstperiode. Kies je dus heel bewust voor tijdelijk werk met bijbehorende vrijheid en flexibiliteit? Dan krijg je wat je vraagt en ben je in principe snel opnieuw klaar voor een nieuwe uitdaging.

En wat als je van iets meer zekerheid houdt?

Bij het woord ‘uitzendwerk’ denken we vaak aan kortdurende werkopdrachten. Niets is echter minder waar! Laat een vacatureomschrijving waarin iets als ‘een optie tot vast werkverband’ wordt beschreven, je niet afschrikken. Het is wel degelijk de bedoeling van het bedrijf om een samenwerking op lange termijn aan te gaan. Waarom dan dat woord 'optie’? De bedoeling is om na een bepaalde periode – meestal na zes of zeven maanden – over te gaan naar een vast contract. Die periode is de uitgelezen kans om te kijken of de baan en jij een match made in heaven zijn.

Hoe begin je aan dit uitzendtraject?

Heb je een uitzendbureau gevonden dat vacatures aanbiedt die je wel interessant vindt? Dan kan je je aan hen gaan voorstellen. Hoe meer een recruiter van je weet, hoe gerichter hij of zij op zoek kan gaan naar jouw ideale baan. Zorg dus voor een duidelijk cv en voeg als je kan een motivatiebrief toe. Daarin beschrijf je glashelder wie je bent en wat jouw talenten zijn. Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, kan het uitzendbureau je vragen om een aantal testen of assessments af te leggen. Hoe vlot werk jij bijvoorbeeld met MS Office en hoe zit het met je talenkennis? Ook je toekomstige werkgever heeft graag een duidelijk beeld van zijn volgende medewerker.

En nu is het aan de recruiter

Mooi, je bent ingeschreven en de rekruteringsspecialist heeft ondertussen een goed beeld van jouw vaardigheden. Nu gaat hij of zij aan het werk voor jou. Zag je zelf al een geweldige vacature? Dan zal het uitzendbureau je voorstellen bij dat bedrijf en alles op alles zetten om voor jou een sollicitatiegesprek te regelen. Nog geen specifieke baan voor ogen? Dan gaan de specialisten op zoek naar vacatures die aansluiten bij jouw profiel. Veel succes met je loopbaan als uitzendkracht!

Klaar om de volgende stap te nemen in je carrière? Maak je loopbaanambities waar met de rekruteringsspecialisten van Robert Half

Meer blogposts...