Administratief Salarisgids 2015

Download salarisgids

Salarisgids

De Robert Half Salarisgids 2015 bevat startsalarissen voor administratieve profielen in heel Nederland en is de ideale leidraad voor de meest actuele salarisinformatie.

Bovendien biedt de gids:

  • belangrijke wervingstrends voor administratieve professionals
  • veelgevraagde vaardigheden en functies
  • beloningstrends

Download de gids vandaag nog en ontdek hoeveel administratieve professionals in 2015 kunnen verdienen. Of probeer onze Salariswijzer en kijk hoeveel je zou moeten verdienen.

Download onze Salarisgids 2015.

Doorgaan

Hoogtepunten

Wervingstrends

Wervingsmanagers denken maar al te vaak ten onrechte dat er een grote pool van beschikbaar administratief toptalent is. Ondanks de algemene hoge werkloosheidscijfers verloopt de zoektocht naar bepaalde administratieve profielen echter niet altijd zonder problemen. 83% van de HR-managers geeft namelijk aan moeite te hebben om gekwalificeerd personeel te vinden en het merendeel (40%) ziet het gebrek aan technische vaardigheden als de grootste oorzaak hiervan.

Veelgevraagde vaardigheden

De 'typische' administratieve functie bestaat niet. Bedrijven zijn op zoek naar administratieve professionals die over vaardigheden beschikken die passen bij hun unieke bedrijfsdoelen en -cultuur. Ze zoeken meertalige administratieve kandidaten die vertrouwd zijn met de noodzakelijke software. Kandidaten die een onmiddellijke impact hebben op de bedrijfsproductiviteit en al relevante ervaring hebben opgedaan, met name in de desbetreffende branche, hebben in het selectieproces dan ook een streepje voor.

HR investeert in personeel

Bedrijven zijn op zoek naar kandidaten die zich verder kunnen ontwikkelen binnen de onderneming. Ze investeren dan ook flink in de verdere ontplooiing van hun medewerkers door onder andere trainingsprogramma's te organiseren. Zo biedt 81% van de HR-managers hun administratief personeel trainingsprogramma's aan. Dergelijke programma's kunnen zowel op 'hard' als op 'soft skills' zijn gericht.

Infographic

Bekijk onze infographic over beloningstrends binnen administratie

Infographic

Beloningstrends

Salarissen en bonussen voor huidige werknemers

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor werkgevers een steeds belangrijkere troef. Ook werknemers erkennen steeds meer de nettowaarde van deze voordelen. De rol van secundaire arbeidsvoorwaarden mag daarom in de context van het wervings- en retentiebeleid niet worden onderschat.

Werk-privébalans

De term ‘balans tussen werk en privé’ vertaalt zich ook in concrete secundaire arbeidsvoorwaarden die verder gaan dan flexibele werktijden en thuiswerken/telewerken. Ook voordelen zoals het aanbieden van kinderopvang, strijk- en wasdiensten, sportfaciliteiten en medisch onderzoek vallen in deze categorie, zij het dat slechts 9% van de bedrijven dit momenteel aanbiedt en 2% van plan is het te implementeren.

Deze pagina delen