De veranderende rol van de financeafdeling

De financiële afdeling gaat misschien wel de grootste verandering sinds haar bestaan tegemoet.

Finance 2020: Dichterbij dan u denkt brengt in kaart hoe CFO's omgaan met veranderende prioriteiten. Welke impact heeft dit op de strategische besluitvorming van de CFO? En in welke mate heeft dit gevolgen voor de dagelijkse operationele financeactiviteiten, financiële analyse, innovatie en informatiesystemen? Op basis van onderzoek onder 200 CFO's, financieel directeurs en experts, laat het rapport zien wat uw financiële afdeling moet doen om klaar te zijn voor de toekomst.

Het rapport is gericht op financieel directeurs die voor veranderende prioriteiten staan, en omvat:

  • De verwachtingen van de financiële functie in 2020
  • Casestudie – Digitalisering is een continu proces
  • 6 stappen om u voor te bereiden op 2020

Een actievere rol

CFO's moeten steeds vaker een evenwicht zien te vinden tussen hun rol als klassieke boekhouder en het ondersteunen van het bedrijf bij het voorspellen en analyseren van trends voor het verwezenlijken van winstgevende groeidoelstellingen.

In de toekomst verwachten CFO's dat bedrijven corporate governance, risicobeheer en compliance weliswaar nog steeds belangrijk zullen vinden, maar dat ‘het bijhouden van de veranderende technologie' en ‘het optimaal gebruikmaken/beheren van big data' tegen 2020 steeds belangrijkere prioriteiten worden. De vraag is hoe financeteams met dat in relatief korte tijd veranderende verwachtingspatroon moeten meeveranderen en welke rol automatisering daarbij zal spelen.

Graphic

Over dit rapport

Dit jaarlijks onderzoek is ontwikkeld door Robert Half Nederland en uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het onderzoek is gebaseerd op meer dan 200 interviews met senior finance executives van bedrijven in heel Nederland, waarbij de resultaten zijn ingedeeld naar omvang, sector en locatie.

Om meer te weten over dit rapport, contacteer één van onze kantoren.

Deze pagina delen