Solliciteren

Je eerste baan, een carrièreswitch, een promotie... in je werkende leven zul je vele malen solliciteren. Soms komen nieuwe functies als vanzelf op je pad, soms ga je - al dan niet gedwongen - zelf op zoek en soms word je benaderd door iemand die voor jou de perfecte functie heeft. In alle gevallen zul je niet zo maar die nieuwe baan krijgen, maar gaat daar een intensief proces aan vooraf, van het opstellen van je cv tot je uiteindelijke arbeidsvoorwaardengesprek. 

Een perfect cv

Solliciteren is voor iedereen spannend. Zeker als het gaat om een functie die je echt graag wilt hebben, of als de verwachtingen van de nieuwe baan hoog zijn, kun je je maar beter goed voorbereiden. Het belangrijkste bij een sollicitatie is een Curriculum Vitae, waarin je laat zien wie je bent en wat je gedaan hebt. Met de vorm van je cv kun je spelen, de inhoud echter is steeds hetzelfde: je gegevens, je opleidingen, je werkervaring en aanvullende informatie als vaardigheden en je persoonlijkheid. 

Een overzicht van je werkervaring

Naast je opleiding is het vermelden van je werkervaring, met een korte omschrijving van de functie en de verantwoordelijkheden, het belangrijkst. Neem ook stages en relevante activiteiten buiten je studie (bijvoorbeeld een bestuursfunctie) in je werkervaring op. Als je managementfunctie aangeeft, vermeld dan ook hoeveel medewerkers je hebt aangestuurd. Aan het einde van je cv geef je enkele referenties op. Zorg ten slotte dat je cv overzichtelijk is en maximaal twee pagina's beslaat. Een opvallend cv zorgt er voor dat je sneller de aandacht trekt, maar zorg er dan wel voor dat het geheel er verzorgd uit ziet.

Je motivatie op schrift

Je cv kan niet zonder een pakkende sollicitatiebrief. Deze schrijf je - op open sollicitaties na - altijd op basis van de vacaturetekst. In je brief introduceer je jezelf, geef je aan wat je aantrekt in de functie en waarom je denkt dat deze baan bij uitstek geschikt is voor je. Je kunt relevante werksuccessen of belangrijke vaardigheden als voorbeelden gebruiken, maar overdrijf niet. Het opsommen van successen of het aandikken van talenten kan al snel als opschepperij overkomen. Beter is om je werkervaring en kwalificaties te vermelden, zeker als ze relevant zijn voor de functie. Lees in elk geval altijd goed de vacaturetekst door, en verwijs er naar in je brief. Je sollicitatiebrief is de eerste kennismaking van je potentiële werkgever met jou, dus zorg ervoor dat je een goede indruk maakt.

Het eerste gesprek

Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Bij veel sollicitatiegesprekken worden vooral open vragen gesteld, om zo een goed beeld te krijgen van de kandidaten. Oefen dus met verschillende vragen en jouw antwoorden hierop - de meest voorkomende vragen kun je op internet terugvinden. Het is een goede manier om jezelf voor te stellen en aan te geven waarom jij zo geschikt bent voor de functie. De motivatie uit je sollicitatiebrief kun je hier meer uitgebreid aan bod laten komen om jezelf van je beste kant te laten zien.

Solliciteren kun je leren

Het opstellen van je cv, het schrijven van je sollicitatiebrief en de voorbereiding van het eerste gesprek... het zijn spannende momenten voor iedere sollicitant. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen, maar vind je online en offline veel informatie en hulp. Met wat oefening en goede voorbereiding ga je zo vol vertrouwen je sollicitatie in.

 

 

Deze pagina delen