Sollicitatiegesprek zwakke punten: zo beantwoord je deze vraag

Eén van de standaardvragen die je kunt krijgen tijdens een sollicitatiegesprek, is wat jouw zwakke punten zijn. Vaak wordt er eerst gevraagd welke sterke punten je hebt, om vervolgens door te vragen wat jouw zwakke punten dan zijn. Natuurlijk wil je het liefst geen zwakke punten over jezelf vertellen, omdat dit jouw kansen in de sollicitatieprocedure negatief kunnen beïnvloeden. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je netjes antwoord geeft op deze vraag, zonder dat je een slechte indruk achterlaat bij jouw gesprekspartner?

Het achterliggende doel van de vraag

Voor we meer vertellen over de beste manier om de vraag over sollicitatiegesprek zwakke punten te beantwoorden, is het belangrijk dat je meer inzicht krijgt in het achterliggende doel van de vraag. De meeste mensen denken namelijk dat het achterliggende doel van de vraag het leren kennen van de sollicitant is, maar er is nog een belangrijke reden om de vraag te stellen. Zo wil jouw gesprekspartner weten of je jezelf goed kent en of je al kennis hebt gemaakt met eventuele zwakke punten van jezelf, maar vooral wat je met deze zwakke punten hebt gedaan. Door te vragen wat jouw zwakke punten zijn, krijgt jouw gesprekspartner meteen een duidelijk beeld van jouw zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. De vraag is dus niet zo zeer belangrijk om je te leren kennen, maar ook om jouw zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling te toetsen.

Goede antwoorden op de vraag sollicitatiegesprek zwakke punten

Als je de vraag krijgt wat jouw zwakke punten zijn, zijn er drie manieren om deze vraag op een slimme manier te beantwoorden.

  • Noem een slechte eigenschap die eigenlijk ook geïnterpreteerd kan worden als een goede eigenschap. Ben je bijvoorbeeld perfectionistisch, dan kun je dit als slechte eigenschap opgeven. Perfectionisme kan namelijk ook geïnterpreteerd worden als goede eigenschap.
  • Noem een slechte eigenschap die niet van invloed is op de job waar je op solliciteert. Solliciteer je bijvoorbeeld voor een functie als copywriter, dan kun je aangeven dat je niet goed bent in wiskunde.
  • Noem een slechte eigenschap die juist goed is voor de job waar je op solliciteert. Solliciteer je op een dynamische functie waardoor je veel moet reizen en steeds druk bezig bent, dan kun je aangeven dat je niet goed stil kunt zitten.

Slechte antwoorden op de vraag sollicitatiegesprek zwakke punten

Naast manieren om de vraag goed te beantwoorden, kun je de vraag over jouw zwakke punten ook helemaal verkeerd beantwoorden. Geef je bijvoorbeeld aan dat je geen zwakke punten hebt, dan kan jouw gesprekspartner denken dat je totaal geen zelfkennis hebt of heel arrogant bent. Vermeld je in jouw antwoord op de vraag echt slechte eigenschappen als agressiviteit, luiheid arrogantie, dan komt dit natuurlijk ook niet goed over op jouw gesprekspartner.

Zo geef je het juiste antwoord

De gemakkelijkste manier om de vraag over jouw zwakke punten goed te beantwoorden, is door een zwakke eigenschap om te buigen naar een goede eigenschap. Een voorbeeld van een goed antwoord op de vraag, is de volgende: 'Ik neem soms te veel werk op me, omdat ik graag wil dat taken zorgvuldig en op de juiste manier uitgevoerd worden. Ik heb bij mijn vorige job geleerd om meer te delegeren, zodat ik ook gebruik kan maken van de expertise van anderen'. In dit geval geef je eerst aan dat je een zwak punt hebt, om dit zwakke punt om te buigen en aan te geven hoe je met dit zwakke punt omgaat.

 

 

Deze pagina delen