Het verloop van een sollicitatiegesprek

Hoewel ieder sollicitatiegesprek natuurlijk anders is, hebben de meeste sollicitatiegesprekken wel een gelijkaardige opbouw en hetzelfde verloop. In dit artikel wordt beschreven welk verloop van het sollicitatiegesprek het meest voorkomt als je gaat solliciteren, zodat je weet wat je kunt verwachten als je een sollicitatiegesprek hebt.

De opening van het sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek begint meestal met dezelfde gespreksopening. Tijdens deze opening kan er een informele vraag gesteld worden om de sollicitant op zijn of haar gemak te brengen, kan er koffie of thee aangeboden worden en kan er verteld worden hoe het sollicitatiegesprek precies zal verlopen.

Deel twee: informatie over de organisatie en functie

Als het gesprek officieel geopend is, begint het sollicitatiegesprek echt. De volgende stap in het sollicitatiegesprek is meestal dat de leider van het gesprek wat vertelt over het bedrijf en de functie waar je op solliciteert. Zo kan er verteld worden wat het bedrijf doet, waar het bedrijf voor staat, hoeveel medewerkers het bedrijf heeft en wat de functie precies inhoudt. Meestal ben je al op de hoogte van deze informatie, maar vanwege formaliteit wordt het vaak toch nog meegedeeld tijdens het sollicitatiegesprek.

Deel drie: vragen stellen

Na het geven van wat algemene informatie over het bedrijf en de functie, start jouw gesprekspartner met het stellen van vragen. Vaak worden er eerst wat algemene vragen gesteld over jouw persoonlijkheid, om vervolgens wat vragen te stellen over jouw loopbaan en over eventuele projecten die je hebt gedaan. Dit onderdeel van het sollicitatiegesprek is natuurlijk het belangrijkst, omdat je hier jouw gesprekspartner of gesprekspartners moet overtuigen dat jij de beste kandidaat voor de functie bent. Hoe lang dit deel van het verloop sollicitatiegesprek precies duurt, verschilt per bedrijf. Soms duurt het maar een half uur, terwijl het ook kan voorkomen dat je 1,5 uur vragen moet beantwoorden.

Deel vier: zelf vragen stellen

Als jouw gesprekspartners voldoende informatie vergaard hebben, krijg je als sollicitant de mogelijkheid om vragen te stellen. Sommige mensen geven hier aan geen vragen te hebben voor het bedrijf en slaan deze stap dus over, maar het is beter om wel een vraag te stellen. Op deze manier kom je namelijk goed voorbereid, serieus en enthousiast over en geef je jouw gesprekspartners de mogelijkheid nog wat wedervragen te stellen. Je kunt het beste enkele vragen bedenken voor je naar het sollicitatiegesprek gaat, zodat je altijd een vraag weet om te stellen. Deze vraag kan gaan over de functie van de job, maar ook over arbeidsvoorwaarden of andere zaken die met de functie of het bedrijf te maken hebben.

De afsluiting

Heb je één of meerdere vragen gesteld en zijn deze vragen beantwoord door jouw gesprekspartner, dan wordt het sollicitatiegesprek afgesloten. Op dit moment geeft de gespreksleider vaak aan hoe het gesprek naar zijn of haar mening ging, maar ook wat de volgende stap in de sollicitatieprocedure is. Het sollicitatiegesprek is officieel afgelopen als je jouw gesprekspartner of gesprekspartners een hand hebt gegeven, bedankt hebt voor het gesprek en afscheid hebt genomen.

Een alternatief verloop van het sollicitatiegesprek

Hoewel de meeste sollicitatiegesprekken volgens bovenstaande wijze verlopen, kan het ook voorkomen dat een bedrijf een ander verloop hanteert. Zo kunnen er onderdelen toegevoegd worden, kunnen zaken omgedraaid worden en kunnen er bepaalde onderdelen overgeslagen worden. Bereid je altijd voor op het feit dat het sollicitatiegesprek ook in een andere volgorde kan verlopen, zodat je nooit verrast wordt door een alternatief verloop van het gesprek.

 

 

Deze pagina delen