Een voorbeeld van een sollicitatiegesprek: wat kan ik verwachten?

De sollicitatiebrief en het bijbehorende curriculum vitae zijn twee uiterst belangrijke onderdelen van het sollicitatieproces. Ze vormen echter een mogelijke aanleiding voor iets dat je eigenlijk wilt: een persoonlijk gesprek. Hieronder gaan we verder in op dit fenomeen aan de hand van een voorbeeld van een sollicitatiegesprek. Hoe bereid je je voor op deze vaak spannende ontmoeting en wat kun je verwachten tijdens het gesprek zelf?

Het sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek is in principe al goed nieuws. Ten slotte betekent dit dat jouw brief en het bijbehorende cv hun werk hebben gedaan: deze waren van een niveau dat goed genoeg was om je uit te nodigen voor een naderende kennismaking. Maar na het goedkeuren van deze documenten is het tijd voor de volgende stap: de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

De voorbereiding

Het voorbereiden op een dergelijk gesprek is altijd erg lastig. Je weet natuurlijk nooit van tevoren wat er van je gevraagd gaat worden. Voorbereiden is daarom altijd handig. Er zijn daarbij een aantal elementen waar je rekening mee kunt houden voor je het gesprek aangaat:

  • De eerste indruk
  • De uitstraling
  • Je stemgebruik
  • Je houding

De eerste indruk
Een eerste indruk is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van het hele gesprek. Ten slotte kun je deze nooit meer overdoen. Houd dit altijd in gedachten en zorg ervoor dat je ontspannen oogt - ook wanneer je eigenlijk zenuwachtig bent. Daarbij verdient het tevens de aanbeveling om mensen in hun ogen aan te kijken wanneer je ze de hand schudt.

De uitstraling
Niet alle sollicitaties vereisen dat je een driedelig pak aan hebt, maar het wordt vaak wel gewaardeerd wanneer je let op de keuze van je kleding en het kapsel.

Je stemgebruik
Stemgebruik en intonatie zijn erg belangrijk. Het is daarbij nooit handig om heel zacht te praten, maar een te hard stemgeluid zorgt er weer voor dat je jezelf overschreeuwt. Maak hier een goede afwisseling tussen.

Je houding
Een houding zegt veel over de persoon zelf en dat is tijdens een sollicitatiegesprek niet anders. Zorg ervoor dat je recht op zit en geen ongeïnteresseerde houding aanneemt. Kauwgom kun je bijvoorbeeld maar beter van tevoren weggooien.

Voorbeeld sollicitatiegesprek

Wanneer het gesprek eenmaal begint is het vaak zaak om dit te sturen richting een zo natuurlijk mogelijke communicatie. De werkgever kan verschillende vragen stellen die onderverdeeld kunnen worden in een aantal categorieën:

  • Algemene vragen
  • Vragen over jouw manier van werken
  • Vragen over eerdere werkzaamheden
  • Vragen over jou als persoon
  • Vakgerichte vragen

 

Algemene vragen voorbeeld sollicitatiegesprek
Algemene vragen gaan vaak over basiskenmerken, zoals zwakke en sterke punten, werken in samenwerkingsverband en je vorige werkgevers.

Vragen over jouw manier van werken
Dergelijke vragen gaan over je eigen kenmerken en vaardigheden. Waar ben je goed in, waar liggen je zwaktes en op welke gebieden zie jij kansen en verbeteringen?

Vragen over eerdere werkzaamheden
Deze vragen gaan over eerdere successen en minpunten tijdens andere werkzaamheden. Wees hierin altijd eerlijk en zorg dat je de ondervrager voorziet van een helder, onderbouwd antwoord.

Vragen over jou als persoon
Het kan zo zijn dat men vragen stelt die in eerste instantie weinig met werk hebben te maken. Dit soort vragen zijn bedoeld om erachter te komen wie jij als persoon bent.

Vakgerichte vragen
Sommige vragen zijn bedoeld om jouw vakkennis te testen. Hou hier vooraf ook rekening mee!

 

 

Deze pagina delen