De perfecte slotzin van een sollicitatiebrief

Net zoals de openingszin van de sollicitatiebrief, is ook de laatste zin van de sollicitatiebrief erg belangrijk. De ontvanger van jouw sollicitatiebrief moet na het lezen van de brief namelijk een positieve indruk van jou krijgen en de laatste zin van de sollicitatiebrief moet de eerder gevormde positieve indruk nog een keer goed bevestigen. Heb je bijvoorbeeld een goede brief geschreven en heeft deze brief een goede indruk achtergelaten, dan moet de laatste zin deze goede indruk nog eens onderstrepen. Bij het schrijven van een sollicitatiebrief moet je dus niet alleen goed nadenken over de openingszin van de brief, maar ook over de slotzin van de sollicitatiebrief.

Het doel van de slotzin van een sollicitatiebrief

Je schrijft een sollicitatiebrief omdat je uitgenodigd wil worden voor een sollicitatiegesprek. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan kun je jouw brief namelijk toelichten en ben je weer een stapje dichter bij jouw droomjob. Om ervoor te zorgen dat je uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek, moet je de slotzin van jouw sollicitatiebrief zo opstellen dat deze de ontvanger van de brief het laatste zetje geeft om je uit te nodigen. Zo schrijf je een perfecte brief die een goede eerste indruk achter laat, om deze goede eerste indruk nog eens te bevestigen met een goede laatste zin.

Do's voor een goede slotzin

Bij het opstellen van de laatste zin van jouw sollicitatiebrief, is het belangrijk dat je altijd in je achterhoofd houdt dat jouw slotzin zelfverzekerdheid moet uitstralen. De laatste zin moet namelijk het laatste zetje geven aan de ontvanger van de brief, dus zorg ervoor dat je zelfverzekerd overkomt in de laatste zin van jouw brief en de ontvanger een positief beeld van jouw krijgt. Daarnaast is het altijd verstandig om een standaard of veelgebruikte slotzin aan te houden bij het schrijven van de brief, waarbij je vermeldt dat je jouw sollicitatiebrief graag toelicht in een persoonlijk gesprek.

Don'ts voor een goede slotzin

Als je uitgenodigd wil worden voor een sollicitatiegesprek, kun je bepaalde zaken bij het schrijven van een goede slotzin beter vermijden. Ten eerste is het belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt, maar is het ook belangrijk om niet te zelfverzekerd over te komen in de slotzin van jouw brief. Doe je dit wel, dan kun je namelijk arrogant overkomen en dit is niet bepaald positief. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te afwachtend, twijfelend en onzeker overkomt. En omdat je de ontvanger van de sollicitatiebrief niet kent, is het tot slot ook niet aan te raden om een te informele slotzin te schrijven. Spreek de lezer bijvoorbeeld nooit aan met 'je' en gebruik uiteraard geen voornamen in de gehele sollicitatiebrief.

Voorbeelden van slotzinnen

Ben je een sollicitatiebrief aan het schrijven en ben je op zoek naar voorbeelden van goede laatste zinnen voor jouw sollicitatiebrief? Bekijk dan onderstaande voorbeelden van goede slotzinnen en kies een slotzin die bij jou past.

  • Uiteraard ben ik bereid om mijn sollicitatiebrief in een persoonlijk gesprek toe te lichten.
  • Ik zie uw reactie graag tegemoet.
  • Met oog op mijn werkervaring denk ik dat ik de juiste persoon voor uw functie ben. Ik word dan ook graag uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.
  • Graag zou ik mijn sollicitatiebrief mondeling toelichten in een persoonlijk gesprek.
  • Graag zou ik uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek, zodat ik mijn sollicitatiebrief face-to-face kan toelichten.
  • Graag geef ik in een persoonlijk gesprek mondeling toelichting op mijn sollicitatiebrief.

 

 

Deze pagina delen