Business partnerships – de bedrijfsprestaties optimaliseren

Met genoegen presenteren wij hierbij het CFO-rapport 2013, een onafhankelijk onderzoek naar de vooruitgang die bedrijven in Nederland en andere Europese landen hebben geboekt bij de ontwikkeling van finance business partnerships.

Richtten finance executives zich in het verleden voornamelijk op de dagelijkse accountingtaken, tegenwoordig worden ze steeds vaker geacht via finance business partnerships samen te werken met andere onderdelen van het bedrijf, waarbij de financefunctie in de hele organisatie ondersteuning biedt bij strategieontwikkeling en besluitvorming. Door deze grotere rol wordt er in het bedrijf nauwkeuriger gecontroleerd, maar die rol vereist wel een ander soort vaardigheden dan normaal op een financeafdeling, en het kan lastig zijn om die vaardigheden te vinden of te ontwikkelen.

In dit rapport wordt gekeken naar de vooruitgang die bedrijven in Nederland en andere Europese landen hebben geboekt bij de ontwikkeling van finance business partnerships, en naar de problemen bij de integratie van die partnerships in de organisatie. Hoewel met name de antwoorden en inzichten van bedrijven uit Nederland worden behandeld, worden deze bevindingen waar relevant ook vergeleken met die uit andere Europese landen.

62%

van de Nederlandse executives probeert een nauwere relatie tot stand te brengen tussen finance en andere onderdelen van het bedrijf..

 

46%

van de Nederlandse executives denkt dat finance professionals in economisch onzekere tijden meer kansen hebben om intensiever samen te werken.

 

 

Deze pagina delen