Leiderschap in tijden van crisis

Welkom bij de Boardroom Navigator 2023 van Robert Half. Dit rapport belicht de specifieke vaardigheden en ervaring die leidinggevende teams en raden van bestuur in Europa nodig hebben om een bedrijf door de uitdagingen van vandaag en morgen te loodsen. Het rapport, gebaseerd op een onderzoek bij 400 leden van executive leadership teams en raden van bestuur, en 50 private equity investeerders, laat zien dat bedrijven volop in beweging zijn en nood hebben aan bepaalde vaardigheden om veranderingen succesvol te managen.

Download het volledige rapport in het Engels

Leadership at a crossroads

Hoe te gedijen in 2023 en daarna

In onze Boardroom Navigator onderzoeken onze Executive Search managing directors uit heel Europa de trends die bepalend zijn voor executive teams en bedrijfstransformaties. Ze delen:

  • waarom milieu, maatschappij en governance (ESG) en diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI) niet verwaarloosd mogen worden op de werkvloer
  • het belang van een doordachte successieplanning
  • welke vaardigheden executive managers nodig hebben om crisissen te doorstaan
  • waarom investeerders niet zullen twijfelen om bestuurswijzigingen door te voeren in hun portfoliobedrijven
  • wat echt belangrijk is tijdens de eerste 12 maanden in een C-suite functie, om duurzaam succes op lange termijn te garanderen

Investeerders zoeken naar nieuws leiders

Crisissen zoals de pandemie, de geopolitieke spanningen of de inflatie hebben de C-level managers op de proef gesteld. Private equity investeerders zijn op zoek naar profielen met ervaring in crisismanagement om hun bedrijven te leiden. 64% van de private equity bedrijven is dan ook van plan veranderingen door te voeren aan de top om hun bedrijvenportfolio beter te wapenen tegen huidige en toekomstige crisissen.

Successieplanning en onboarding schieten te kort

Het rekruteringsproces en de onboarding van nieuwe managers is enorm belangrijk, maar veel bedrijven dienen hiervoor nog concrete plannen op te stellen. De raden van bestuur moeten dus nadenken over hun investeringen in successieplanning. Een gestructureerde aanpak zal op lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Contacteer ons om uw aanwervingsbehoefte te bespreken

Over de baan


Mijn contactgegevens:
RH Hidden Fields

Methodologie

Robert Half gaf het Britse Rigour Research Ltd de opdracht om in Q1 2023 in heel Europa een online enquête te houden onder 400 leden van executive committees en raden van bestuur, evenals 50 private equity investeerders die verantwoordelijk zijn voor, of betrokken zijn bij, aanwervingsbeslissingen op directieniveau van hun portfoliobedrijven. De respondenten zijn geselecteerd uit verschillende commerciële domeinen en vertegenwoordigen bedrijven met ten minste 50 werknemers. Alle respondenten komen uit België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De resultaten van deze enquête werden gekoppeld aan inzichten van de volgende Managing Directors Executive Search bij Robert Half: Fabrice Coudray, Philip Hendrickx, Veronique Elskens, Daniel Vergara Gonzalez, Charlie Grubb en René Amrhein.