Kun je niemand vinden voor die ene baan? Dit zijn je 3 opties

Geplaatst door Robert Half on 08/10/2018

Je bent al maanden op zoek en hebt al verschillende kanalen ingezet. Maar het wil maar niet lukken: die ene vacature blijft onvervuld. En als je al kandidaten hebt gevonden, dan bieden hun persoonlijkheid en cv onvoldoende redenen om die persoon aan te nemen. Wat nu? We zetten drie opties op een rij. 

1. Leg de lat iets lager

Moet je nieuwe boekhouder echt perfect drietalig zijn? En is vijf jaar ervaring in de sector echt essentieel voor de functie? Met een efficiënt onboarding-beleid is alleen Nederlandstalig wellicht ook prima. En iemand met ervaring in een andere sector maar wel volop motivatie om bij te leren kan ook goed werken. Overweeg of het niet de moeite loont om enkele dagen iemand intensief op te leiden, in plaats van maanden te verliezen met de zoektocht naar die perfecte kandidaat. Want een te lang werving- en selectieproces kan je tijd en geld kosten.

2. School een werknemer om

Is een werknemer omscholen zinvol? Dat ligt eraan – misschien heb je de juiste persoon al gewoon in dienst. Hem of haar omscholen is niet alleen sneller, je behoudt ook nog eens de dynamiek in je organisatie. En je investeert toch al in deze persoon via coaching en carrièreontwikkeling. Waarom zou je er dan niet alles uithalen? Zet zijn of haar huidige competenties eens op een rij en vergelijk die met die van de bewuste vacature. Zo weet je direct wat er nodig is en kun je een gedetailleerd programma opstellen met concrete doelen.

3. Schakel een partij met een groot netwerk en veel kennis in

Lukken deze twee opties niet? Vertrouw het proces dan toe aan een ervaren partij. Daar krijg je vaak een persoonlijke consultant die een netwerk, ervaring en kennis heeft om het verschil te maken. Ook bespaart deze persoon je veel tijd en geld. Oftewel: geen maandenlange, vruchteloze zoektochten meer, maar je gewoon concentreren op je onderneming.

En daarna?

Bij Robert Half vinden we dankzij een groot netwerk al snel de juiste mensen voor de baan, ook die ene die je maar moeilijk kunt invullen. Vaak hebben we de beste kandidaten al gewoon in onze database. Via Robert Half vind je de juiste kandidaten niet alleen eenvoudiger, het wervingsproces gaat ook nog eens sneller. Met onze Company-In speel je snel maar discreet op de bal. En met Direct Start begint een kandidaat direct aan de eerste werkdag en evalueer je hem al aan het eind van de dag.

Laat je vrijblijvend adviseren door een ervaren consultant en bespaar tijd en geld bij het zoeken van die perfecte kandidaat.

Meer blogposts...