Hoe samenwerken met een recruitmentbureau je time to hire verkort

Geplaatst door Robert Half on 26/04/2018

Werving en selectie is niet iets wat je er ‘zomaar even bij doet’. Daarom nemen veel bedrijven hiervoor een recruitmentbureau in de arm. Deze specialisten hakken vaker met dit bijltje en weten dus precies waar ze op moeten letten. Maar een van de grootste voordelen van het samenwerken met een recruitmentbureau, is nog wel dat het je werving- en selectieproces verkort. Dit is hoe. 

1.    Uitgebreide database

Recruitmentbureaus hebben een uitgebreide database met geschikte kandidaten tot hun beschikking. Zo kun je als werkgever precies aangeven waar je naar op zoek bent: om welke functie het gaat, hoeveel ervaring een kandidaat moet hebben, uit welke regio hij of zij moet komen, et cetera. En doordat de consultants kennis hebben van de betreffende sector waarin je zoekt en feeling hebben met specifieke regio’s, zijn zij in staat je snel te voorzien van een groot aantal geschikte kandidaten. 

2.    Ervaren consultants

Eén ding waar een recruitmentbureau sowieso over beschikt, zijn ervaren consultants. Zij weten zowel bij het zoeken naar kandidaten als bij overleg met werkgevers precies op welke criteria zij moeten letten. Een recruitmentconsultant helpt je bij het uitwerken van de precieze eisen, wat het wervingsproces een stuk efficiënter en sneller maakt. Ook hebben ervaren consultants vaak langdurige relaties met kandidaten. Ze hoeven dan dus geen nieuwe mensen te zoeken – ze kennen ze al. Zo kunnen ze werkgevers heel snel voorstellen aan getalenteerde specialisten.

3.    Toegang tot innovatieve methodes

Omdat een recruitmentbureau is gespecialiseerd in werving en selectie, is daar vaak meer ruimte voor innovatie dan wanneer recruitment in-house gebeurt. Dat kan helpen om een nieuwe, kosteneffectieve wervingstrategie voor je bedrijf te bepalen. Zo heeft Robert Half voor de zoektocht naar vaste medewerkers de Company-In-formule, een recruitmentoplossing waarbij de werkgever – snel en efficiënt – op één dag meerdere geschikte kandidaten te spreken krijgt. En er is Direct Start voor tijdelijke medewerkers, waarbij een uitzendkracht zonder gesprek meteen kan starten en op het einde van de eerste werkdag al geëvalueerd wordt. Dé manier om geen tijd te verliezen.

4.    Ondersteuning bij volledig proces

In eerste instantie neem je een recruitmentbureau natuurlijk in de arm voor het vinden van toptalent. Maar hiermee is het proces nog niet afgerond. Ook onderhandelingen over bijvoorbeeld salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en tegenvoorstellen van andere werkgevers horen erbij. Een gespecialiseerd bureau ondersteunt werkgevers bij het volledige proces – van het zoeken naar geschikte kandidaten tot onboarding . Dat is niet alleen erg handig voor jezelf, maar het maakt bovendien de time to hire een stuk korter. 
 

49% van de Nederlandse HR-managers verloor ooit al gekwalificeerde kandidaten omdat het wervingsproces te lang duurde.

Ontdek hoe je dat voorkomt

Meer blogposts...