Wat is het juiste moment voor een carrièreswitch?

Geplaatst door Robert Half on 13/09/2016

De meeste mensen zijn enthousiast op het moment dat ze aan een nieuwe baan beginnen. Ze zitten boordevol optimisme over de persoonlijke, professionele en financiële beloning die de baan hen biedt. Maar na een tijdje ontdekken ze soms dat ze een andere kant op willen. Welke signalen kunnen erop wijzen dat het voor jou het juiste moment is om van carrière te veranderen? Hoe je presteert op het werk, hangt sterk af van hoe gemotiveerd je bent. Als je al lang dezelfde werkzaamheden hebt, kun je het gevoel krijgen dat je vastzit in een sleur, met steeds minder uitdaging, inspiratie en afwisseling.

Carrièreswitch binnen dezelfde onderneming

Je kunt je natuurlijk aanmelden voor een interne promotie, of de overstap maken naar een ander bedrijf in dezelfde sector. Maar als juist het soort werk dat je doet je verveelt of niet gelukkig maakt, kun je dit gevoel waarschijnlijk moeilijk van je afschudden, ook als je een nieuwe baan vindt. In dat geval kan het misschien beter zijn om van carrière te veranderen. Het loont echter de moeite om je te realiseren dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant, en dat je heel voorzichtig te werk moet gaan als je dergelijke belangrijke beslissingen neemt.

Op zoek naar meer uitdaging?

Als je baan je niet meer interesseert en je het idee hebt dat je nergens naartoe gaat, kun je dit altijd eens aankaarten bij je manager en hem of haar laten weten dat je uitdagendere taken wilt hebben. Dat kan altijd goed uitpakken voor je als zich promotiekansen voordoen. Uiteindelijk moet iedereen zichzelf de vraag stellen of de redenen waarom ze overwegen van baan te veranderen onoverkomelijk zijn. Als die redenen aangepakt kunnen worden, is een dergelijke drastische stap misschien niet nodig. Maar als je iemand bent die van verandering en nieuwe ervaringen houdt, dan kan het wel eens de beste keuze blijken om een andere richting in te slaan.

Onderzoek alle mogelijkheden, weeg de voor- en nadelen van blijven of vertrekken af, en denk lang en diep na over je beslissing.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de Work Life Blog van Robert Half Australië.

Meer blogposts...