6 tips om jouw LinkedIn-profiel te optimaliseren

Geplaatst door Robert Half on 11/01/2019

LinkedIn is soms de kortste weg naar je droombaan. Maar een slordig profiel kan een reden zijn om jouw sollicitatie meteen naar de prullenbak te verwijzen. Simpelweg een LinkedIn-profiel aanmaken en wat werkervaringen uit het verleden toevoegen is niet genoeg. Maar wat dan wel? Met deze zes tips optimaliseer je jouw LinkedIn-profiel en vergroot je de kans om gevonden en misschien wel aangenomen te worden door de juiste recruiters.

1.    Richt je inhoud op jouw ideale recruiter

Om op een efficiënte manier de juiste recruiters aan te spreken, moet je nadenken over wie die personen zijn en waar ze precies naar op zoek zijn. Pas je LinkedIn-profiel aan op basis van deze doelgroep. Zorg ervoor dat de inhoud van je profiel hen ervan overtuigt dat jij de geschikte persoon bent om hun vacature in te vullen.

2.    Gebruik gerichte keywords

Nog een manier om ervoor te zorgen dat potentieel geïnteresseerde recruiters je profiel vinden, is door enkele zoekwoorden toe te voegen. Denk na over de functies waarvoor je in aanmerking wil komen en neem relevante zoekwoorden op in je functietitel, vaardigheden en samenvatting.

3.    Benadruk jouw prestaties

Vul in het vak werkervaring niet alleen in wat je verantwoordelijkheden en taken waren binnen vorige functies, maar gebruik deze ruimte om jezelf te promoten en over je prestaties te praten. Het is een vraag die tijdens sollicitatiegesprekken vaak voorkomt: op welke prestatie ben je het meest trots? Ook op je LinkedIn-profiel mag je dit extra benadrukken.

4.    Zorg voor een goede headline

Je LinkedIn-header is een cruciaal element om op te vallen en de aandacht te trekken. Dit is immers het eerste wat iemand ziet wanneer hij of zij jou tegenkomt op LinkedIn. Het is belangrijk dat je headline goed geformuleerd is en mensen aanspreekt. Vertel  wie je bent, wat je doet en waarom je een extra aanwinst bent voor een werkgever.

5.    Vraag aanbevelingen

Wees niet bang om (ex-)collega's te benaderen voor aanbevelingen. Zo versterk je de inhoud van je profiel en bevestig je vaardigheden. Wanneer anderen laten zien dat ze jou waarderen, komt dat geloofwaardig over bij potentiële werkgevers.

6.    Creëer een persoonlijke URL

Het is veel gemakkelijker om je profiel bekend te maken met een aangepaste URL (idealiter linkedin.com/jouwnaam), in plaats van de onhandige combinatie van nummers die LinkedIn automatisch toewijst wanneer je je registreert. Je kunt deze link bijvoorbeeld ook integreren in je cv zodat potentiële werkgevers je eenvoudig kunnen opzoeken. In deze handleiding lees je hoe je dat doet.

Bekijk je LinkedIn-profiel met deze tips in het achterhoofd en zet de puntjes op de i. Is je profiel nu helemaal in orde maar wil je niet wachten tot recruiters jou vinden? Laat dan je geoptimaliseerde LinkedIn-profiel bij ons achter en vergroot je kansen op jouw droombaan. 
 

Meer blogposts...