Timemanagement: Hoe bespaar je als CFO tijd?

09 November 2014

Amsterdam, 4 november 2014 - CFO’s staan dagelijks voor veel uitdagingen, zoals het snel reageren op ad- hoc verzoeken en samenwerken met stakeholders. Uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel, bleek al eerder dat van alle activiteiten van CFO’s vooral teammanagement de meeste tijd in beslag neemt. Robert Half heeft daarom aan 1.200 Amerikaanse CFO’s gevraagd wat de beste timemanagement strategieën zijn. Hieruit blijkt dat vooral het gebruik van technologische hulpmiddelen en meer delegeren manieren zijn om tijd te besparen.

Van agenda’s synchroniseren tot het opstellen van digitale to-do lists: 35% van de ondervraagde CFO’s bespaart tijd door optimaal gebruik te maken van de beschikbare technologie. Gelukkig bieden de huidige smartphones en tablets veel interessante mogelijkheden.

"Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken op kantoor. Ze helpen tijd besparen en zorgen voor extra flexibiliteit. Daarnaast zijn er veel handige apps om snel afspraken in te plannen, een to-do list op te stellen of te netwerken,” zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Naast deze persoonlijke technologische hulpmiddelen is het voor CFO’s ook belangrijk om de informatietechnologie en de financiële systemen van hun bedrijf up-to-date te houden, zodat hun organisatie als een geheel ook sneller en productiever worden."

Delegeer meer en vergader minder

Nog eens 35% van de ondervraagde CFO’s zegt dat het delegeren van verantwoordelijkheden hét geheim is om de werkuren maximaal te benutten. 21% voegt hier aan toe dat korter of minder vergaderen ook helpt bij het besparen van tijd.

"Delegeren is niet zomaar een timemanagementstrategie, maar het is ook slimme manier om werknemers de kans te geven nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hiermee bereid je ze voor om hogerop te klimmen in het bedrijf. Bovendien krijgen CFO’s zo beter zicht op de kwaliteiten van hun werknemers en op gebieden waar eventueel nog begeleiding of training nodig is”, aldus Stephan Renken.

CFO time management

Share This Page