Lonen financiële afdeling stijgen nauwelijks

12 May 2014
  • In 2014 blijft 70% van de lonen in Nederland ongewijzigd
  • Economisch uitdagend klimaat in Nederland zorgde voor daling in bonussen en bedrijfsresultaten
  • CFO’s in China kijken positief naar een stijging van de salarissen en bonussen

Amsterdam, 13 mei 2014 – Ondanks het stijgende optimisme over de Nederlandse economie, heeft slechts een beperkt aantal CFO’s in Nederland (27%) het voornemen om de salarissen en bonussen van werknemers op de financiële afdeling te laten stijgen. Dat blijkt uit onderzoek naar internationale beloningstrends van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel. 2431 CFO’s uit 16 verschillende landen hebben meegedaan aan dit onderzoek, waaronder China, Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Duitsland. Vooral in China zijn de CFO’s positief: 70% heeft het voornemen een stijging in de salarissen door te voeren.

Dit internationale onderzoek toont aan dat financiële afdelingen wereldwijd er totaal verschillende beloningstrends op nahouden. Nederland verhoogt de salarissen nauwelijks en staat daardoor erg laag in de ranking, alleen België staat nog lager. Er is een groot verschil met de Aziatische landen. In China stijgt maar liefst 70% van de lonen. Ook in Hongkong gaat 69% van de salarissen omhoog. Duitsland staat als Europese land het hoogste in de ranking. 43% van de Duitse lonen stijgt, 55% blijft onveranderd.

Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland licht toe: “We merken dat de Europese landen nog herstellen van de economische crisis, ook Nederland. CFO’s zijn in Nederland positief over de toekomst van hun bedrijf en over de binnenlandse economie, maar loonsverhogingen zijn voorlopig nog niet aan de orde.

Bonussen: verhoging of ongewijzigd?
Ook de bonustrends zijn onder de loep genomen in het onderzoek. Hierin is China opnieuw koploper, maar liefst 61% de CFO’s geeft aan dat de bonussen zullen stijgen. Slechts een derde (33%) van de bonussen in China blijft onveranderd. In het algemeen stijgen de bonussen minder dan de salarissen. Dit is ook het geval in landen waar de lonen sterk toenemen. In Nederland heeft slechts 17% van de CFO’s het voornemen om de bonussen te laten stijgen.

“Ook bij de bonussen is een zelfde trend te zien. Een bonus is vaak afhankelijk van de resultaten van een bedrijf. Aangezien veel landen, en ook Nederland, uit een economisch uitdagend klimaat komen, daalde in veel bedrijven de bonussen door de mindere bedrijfsresultaten”, aldus Stephan Renken.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Over de Robert Half Workplace Survey

Het onderzoek naar de internationale beloningstrends een initiatief van Robert Half. Het onderzoek werd uitgevoerd tussen december 2013 en januari 2014 in alle anonimiteit door Market Probe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 2431 CFO’s en financieel directeuren uit 16 landen. De 16 landen die hebben meegedaan aan dit onderzoek zijn Australië, België, Brazilië, Chili, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Dit onderzoek maakt deel uit van de internationale workplace survey die senior executives ondervraagt over trends op de werkvloer en binnen het bedrijfsleven.

Over Robert Half
Robert Half, opgericht in 1948, is marktleider op het gebied van gespecialiseerde permanente en tijdelijke arbeidsbemiddeling. De groep telt meer dan 345 vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is deze groep vertegenwoordigd door de volgende divisies: Accountemps; specialist in het uitzenden en detacheren van boekhoudkundig en financieel personeel, Robert Half Finance & Accounting; specialist in de werving & selectie van financiële specialisten, Robert Half Management Resources; bemiddelt financiële interim-managers op strategisch, tactisch en operationeel niveau en OfficeTeam; gespecialiseerd in het plaatsen van administratieve en secretariële professionals op tijdelijke basis. In Nederland is Robert Half gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.roberthalf.nl.

 

Document 1: Remuneration Trends
Document 2: Lonen financiele afdeling stijgen nauwelijks

Share This Page